U Gospiću održano prvo gay vjenčanje

Ilustracija: 123rf

PRVO vjenčanje jednog homoseksualnog para dogodilo se danas popodne u Gospiću.

Iako u pitanju nisu "domaći ljudi", već se radi o dva muškarca koji su štićenici Zatvorskog sustava RH, a samim time slučaj je još zanimljiviji.

U Gospiću o ovom događaju navodno se šuškalo već neko vrijeme, a danas u poslijepodnevnim satima vozilo za prijevoz osoba lišenih slobode zaustavilo se ispred zgrade Gradske uprave gdje se nalazi Matični ured, doznaje lika-online iz privatnih izvora te dodaju kako službene informacije nisu mogli dobiti.

Iz kombija su u pratnji službenih stražara izašla dvojica muškaraca u lisicama, Mato i Erik, a ceremoniji vjenčanja nazočili su samo kumovi i stražari. Ako je vjerovati pričama koje kruže, jedan od mladenaca u zatvoru se našao zbog ubojstva bivšeg ljubavnika, a vjenčanje se trebalo dogoditi i prije, no mladenci nisu uspjeli pronaći kumove.

Priča o prvom gay vjenčanju u Gospiću tako je puna uspona i padova, a čini se kako će mladenci neko vrijeme biti odvojeni. Naime, strogi zatvorski sustav ne predviđa bračnim partnerima boravak u istoj kaznionici i jedan od mladenaca bit će prebačen u drugi zatvor, a to će onemogućiti konzumaciju prve bračne noći...

 

Pročitajte više