U Hrvatskoj pokrenut prvi DVD-časopis za kulturu u Europi

SINOĆ je u Gradskoj knjižnici u Zagrebu održana promocija magazina AGREST3D, prvog DVD-magazina za kulturu u Hrvatskoj, a i u Europi.

Časopis AGREST3D zasad je dvomjesečnik, a ima tendenciju i mjesečnog izlažanja što će ovisiti o nizu faktora, a prije svega o prodaji.
 
Radi se o prvom DVD-magazinu namijenjenom kulturi ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi. Na njemu se nalazi četiri gigabajta podataka: sedam sati video-materijala te velik broj tekstova, fotografija i umjetničkih slika.

Glavna tema prvog broja je Motovun film festival. DVD donosi ono što ni na jednom drugom mediju nije objavljeno u cijelosti: špice svih filmova s festivala, filmski žurnal, filmsku školu, intervjue sa Lordanom Zafranovićem, Sanjom Vejnović, Daliborom Matanićem te trailer iz filma "100 minuta Slave".

Od “sporednih” tema časopisa, svakako treba izdvojiti snimku cijelog koncerta Arsena Dedića u Amadeu te iscrpno obrađenu temu koja se bavi međunarodnim književnim festivalom.

Časopis je, kako to obično s kulturnim projektima u nas ide, proizvod grupice entuzijasta na čelu s Damirom Trajčevićem koja se skriva iza udruge AGREST3D, a nastao je u suradnji sa www.webmoviefest.com, web projektom koji se bavi kratkim filmom i visokim tehnologijama.

Pročitajte više