U Hrvatsku je stigla nova aplikacija za upoznavanje, sve je suprotno od Tindera

Foto: Press

MLADI hrvatski poduzetnik Tomi Antoljak predstavio je dejting aplikaciju čija je ideja da bude sve suprotno od dosad nam poznatih sličnih platformi.

Njegov Hangoo stvoren je s ciljem da, kaže Antoljak, "poveže ljude na temelju dubljih emocionalnih i društvenih vrijednosti". Opisuje je još kao "anti-površnu hrvatsku aplikaciju koja mijenja svijet globalnih društvenih mreža". Hangoo se razlikuje od, primjerice, Tindera po tome što se sva komunikacija odvija preko glasovnih poruka i što naglasak nije na izgledu.

Aplikacija funkcionira na principu avatara i ljudskog glasa. U fokusu aplikacije su personalizirani avatari koji se kreiraju s obzirom na stvarni izgled osobe te glasovne poruke preko kojih se članovi predstavljaju i govore nešto specifično o sebi. Kako bi se izbjegla površnost suđenja po fotografijama, aplikacija otvara prave fotografije tek kada se dvije osobe ''lajkaju'', nakon čega se sva komunikacija nastavlja isključivo glasovnim porukama.

"Zajedno pokrećemo novi trend - u kojemu tvoj karakter vrijedi puno, puno više od toga kako izgledaš, kako se oblačiš ili od kuda dolaziš. Trend u kojemu imaš pravo biti autentičan i iskoristiti svoj glas da kažeš ljudima sve one stvari koje si se bojao reći toliko dugo vremena", poručuje Antoljak.

Hangoo je od sada dostupan u cijeloj Hrvatskoj, ali trenutno samo za korisnike iPhonea. Nakon toga plan je širenje aplikacije na američko tržište, prvo u New York, a zatim Austin, Los Angeles te Miami.

 

Pročitajte više