U najvećem njemačkom zabavnom parku otvoren Rimčev rollercoaster Voltron Nevera

Foto: Europa-Park

U najvećem zabavnom parku u Njemačkoj, Europa Parku, otvoren je novi rollercoaster Voltron Nevera Powered by Rimac. 

Ta je atrakcija otvorena u hrvatskoj cjelini parka. "Voltron Nevera je vrhunac rollercoastera prepun akcije s brojnim inovativnim elementima, uključujući sedam inverzija, četiri lansiranja, 2.2 sekunde bestežinskog stanja u jednom potezu i najstrmije lansiranje na svijetu na 105 stupnjeva", piše na stranici zabavnog parka. 

Europa Park Rust🇩🇪: Voltron Nevera powered by Rimac🇭🇷 Impressionen von der Voltron Eröffnung im Europa Park.🤍

Objavljuje Hrvati.deČetvrtak, 25. travnja 2024.

Svijet Nikole Tesle

Voltron Nevera dugačak je 1385 metara i uklopljen je u hrvatski krajolik. Tijekom vožnje u oluji praćenoj grmljavinom, kakva se može doživjeti na Jadranu, Nikola Tesla posjetitelje vodi na vožnju Voltronom.

"Uronite u zadivljujući svijet Nikole Tesle i osjetite uzbuđenje! Radujte se intenzivnom i prvoklasnom iskustvu vožnje koje je jedinstveno u svijetu", dodaju na stranici Europa Parka. 

Čak i zaposlenici zabavnog parka šetaju u odjeći s motivom hrvatskih "kockica", a izložena je i Nevera.

Najveći zabavni park u Njemačkoj

Europa Park najveći je zabavni park u Njemačkoj smješten u mjestu Rust u saveznoj državi Baden-Württemberg. Prostire se na 950.000 četvornih metara i zapošljava 3600 ljudi tijekom sezone. Otvoren je 12. lipnja 1975. godine. 

U rujnu 2017. nagrađen je Zlatnom ulaznicom američkog časopisa Amusement Today i proglašen najboljim zabavnim parkom svijeta za tu godinu. Tri godine prije, zajedno s pariškim Disneylandom, dobio je naslov najboljeg europskog zabavnog parka.

Pročitajte više