U ovim zemljama sise su opasnije od pušaka

Foto: Splash

DJECA ih sišu kako bi se prehranila, muškarci (i žene) ih vole iz posve drugih razloga, no sudeći po istraživanju Clinic Comparea, u 17 zemalja na svijetu zabranjeno je pokazivati grudi, dok je posve u redu posjedovati oružje, piše Unilad. Pogledajte u kakve vas probleme grudi mogu uvaliti u tim zemljama.

Irska

Iako je tehnički legalno posjedovati oružje u Irskoj, mnogi ljudi ga ne posjeduju, a čak je i policija nenaoružana. Irska pak ima dugu povijest zakona inspiriranih Katoličkom crkvom pa su kazne za golotinju u javnosti poprilično visoke. Zbog pokazivanja bradavice u javnosti možete biti kažnjeni na šest mjeseci iza rešetaka ili kaznu od 634 eura.

Island

Iako ga međunarodna zajednica hvali zbog osuđivanja bankara odgovornih za slom burze 2008. godine, Island je daleko opasniji za žene koje pokazuju bradavice u javnosti nego za one koji nose oružje. Čak je Bjork morala pokriti svoje bradavice u video spotu, jer za razliku od ženskih, bradavice robota su dopuštene.

Meksiko

Ako se usudite pokazati bradavice u Meksiku, uhitit će vas. Posjedovanja oružja kojim možete ubiti čovjeka s druge je strane posve u redu. Iako iz te zemlje dolazi Salma Hayek, Meksikancima je draže vidjeti pištolj nego grudi.

Brazil

Iako nikome ne smeta kad nacionalna legenda Ronaldo pokazuje svoje poveće poprsje u javnosti, kad to učini neka žena, policija reagira. Kazne za pokazivanje bradavica kreću se od tri mjeseca do godine dana u zatvoru uz novčanu kaznu.

Rusija

Dok Vladimir Putin slobodno pozira golih prsa na snimkama s godišnjeg odmora, žena koja se odluči oponašati njegov stil platit će kaznu od 50 eura.

Turska

Kao da nije dovoljno što se Turkinje koje pokažu grudi u javnosti kažnjava, u travnju prošle godine turski premijer Bulent Arinc predložio je zakon koji bi ženama zabranio da se smiju u javnosti.

Monako

Čak se i monegaška princeza Charlene kupa odjevena od glave do pete, kako slučajno ne bi pokazala previše. Da joj se to dogodi završila bi na sudu.

Malta

Ako ste mislili da je zbog toga što je Malta otok na Mediteranu mentalitet njenih stanovnika opušteniji, u krivu ste. Kao i u ostalim zemljama s ovog popisa, pokazivanje bradavice koštat će vas slobode i novca.

Pakistan

Pokazivanje oružja je u redu, pokazivanje grudi pričvršćenih za vaše tijelo nije. Kazna za njihovo pokazivanje je 200 rupija ili zatvor.

Singapur

Zbog pokazivanja grudi provest ćete i do 90 dana u zatvoru ili platiti 14.000 kuna kazne.

Ujedinjeni Arapski Emirati

Ovdje je kazna još stroža. Ako netko vidi vaše grudi u javnosti, pripremite se na to da ćete u zatvoru provesti pola godine.

Tajland

Koliko je sustav vrijednosti u ovoj zemlji pomaknut svjedoči činjenica da ćete za pokazivanje grudi u javnosti platiti 95 kuna kazne, što je iznos koji vam je dovoljan da u toj zemlji unajmite prostitutku.

Sirija

U zemlji razorenoj ratom i dalje su jedan od najvećih problema žene koje ne žele nositi hidžab. Njima prijete drastične kazne, poput javnog poniženje, premlaćivanja, zatvora i novčanih kazni (koje najčešće ne mogu platiti jer su financijski ovisne o muškarcima).

Irak

U ovoj zemlji vrijede slična pravila kao u Siriji. Žena koja ne nosi hidžab bit će javno vrijeđana, pretučena, zatvorena i novčano kažnjena.

Sudan

Ako svojom voljom pokažete grudi i ovoj zemlji, snaći će vas barbarska kazna od 50 udaraca bičem. Ironično, da bi se ova kazna provela skinut će vam gornji dio odjeće i ogoliti prsa.

Egipat

Unatoč činjenici da se među hijeroglifima nalaze tisuće žena golih grudi, u stvarnosti vam ne smije pasti na pamet da ih pokažete. Kazna za to je zatvor.

Maroko

U ovoj zemlji ulicom možete prošetati s pištoljem u ruci i nikome ništa. Ako pak žena prošeće golih grudi, bit će osuđena na dvije godine zatvora i protjerana iz zemlje. Jer grudi su mnogo opasnije od metaka. 

Pročitajte više