Ubili ih poroci: Ove legende su živote završile predoziranjem

Foto/Screenshot: JLP/ Hina/Facebook/Youtube 

"NAĐI ono što voliš, i pusti nek te ubije", napisao je Charles Bukowski, a ovaj legendarni citat mnoge su glazbene i filmske ikone pretvorile u svoju sudbinu smrtno stradavši od svojih poroka. Alkohol i sve vrste narkotika koje su ovim zvijezdama postali svakodnevica koštali su ih života i otkrivali mračnu stranu slave koja je mnogima od njih bila prevelik teret.

Marilyn Monroe (1.6.1926. – 5.8.1962.)
5.8.1962. svijet je šokirala vijest o iznenadnoj smrti filmske ikone Marilyn Monroe čije je beživotno tijelo pronašao njezin psihijatar u krevetu u njezinoj kući. Iako su godinama postojale razne teorije zavjere, policija  je potvrdila da je u legendarna plavuša umrla od posljedica predoziranja sedativima.
 
 
Jimi Hendrix (27.11.1942. – 18.9.1970.)
Jedan od najuticajnijih gitarista svih vremena umro je od gušenja nakon povraćanja od velike
količine antidepresiva. Djevojka koja je bila sa Hendrixom u njegovim poslednjim trenucima,
priznala je policiji da je roker tog dana popio 9 tableta za spavanje.
 
 
Janis Joplin (19.1.1943. – 4.10.1970.)
Rock pjevačica prepoznatljivog hrapavog glasa i nevjerojatnog talena umrla je iznenada u hotelu u Hollywoodu nakon predoziranja heroinom.Dva dana prije smrti promijenila je svoju oporuku i 2,5 tisuće dolara ostavila svojim prijateljima kako bi se zabavili na njenom pogrebu. Njezin pepeo prosut je u Tihi ocean.
 
 
Jim Morrison (8.12.1943. - 3.7.1971.)
Legendarni frontmen Doorsa Jim Morrison predozirao se heroinom u hotelskoj sobi u Parizu 1971. i ostavio u očaju milijune fanova diljem svijeta. Navodno se Morrison tri dana prije smrti drogirao s djevojkom u hotelu, a ona ga je i pronašla mrtvog u kupaonici. Kao i u slučaju mnogih velikih zvijezda fanovi su stvarali velike teorije zavjere, pa se tako provlačila i teorija da je Morrison odglumio smrt da bi se posvetio književnosti u anonimnosti, a to je potaknulo i druge priče pa su se čak javljali svjedoci koji su Jima navodno vidjeli u Africi. Jedna od najvećih rock legendi svih vremena ima grob na pariškom groblju Père-Lachaise, gdje se nalaze i posljednja počivališta Molierea, Marcela Prousta, Chopina i Oscara Wildea.
 
 
Michael Jackson (29.8.1958. – 25.6.2009.)
Kralj popa koji se godinama javno borio sa nedozvoljenim supstancama preminuo je u svom stanu na Beverly Hillsu od srčanog napada kog su  prouzrokovali lijekovi za spavanje .Jackson se srušio u svom domu, iznajmljenoj kući u Los Angelesu. Pokušaji oživljavanja njegovog osobnog liječnika bili su neuspješni, pa je hitna pomoć došla po nesretnog Jacksona i konstatirala njegovu smrt u rano jutro 25.6.2009.
 
 
Amy Winehouse (14.9.1983. – 23.7.2011.)
Iako je javnost znala da je Amy imala veliki problem s drogom, uključujući kokain i heroin,
poznata pjevačica je umrla od trovanja alkoholom. Amy je prije smrti pila votku i gledala svoje spotove na Youtubeu. Svoj posljednji koncert Amy je održala u Beogradu, a nesretna pjevačica je tijekom nastupa jedva stajala na nogama.
 
 
Prince (7.6.1958 - 21. 2016)
Posljednja legenda u nizu, Prince,  preminuo od posljedica predoziranja opijatima, službeno je potvđeno. Testovi su potvrdili ono o čemu su mediji nagađali, a ispitan je i liječnik, dr. Michael Schulenberg koji je glazbenika posjećivao dva puta tjedno. Zasad nije jasno hoće li se liječnika teretiti zbog Princeove smrti, a nije poznato ni je li pjevač preminuo od predoziranja upravo lijekovima koje mu je Schulenberg propisao dan ranije.

Pročitajte više