Učenik došao u haljini u školu u Srbiji: "Do škole putujem dva sata i nema klime..."

Foto: TikTok

RANIJE ovog tjedna internetom se proširio video tinejdžera koji pohađa Srednju politehničku školu u Srbiji. Ta škola zabranila je učenicima dolazak u kratkim hlačama, no ovaj dječak na nastavu je došao u haljini. Video je objavio na TikToku i ubrzo je postao viralan pa sada broji 1.2 milijuna pregleda

Sada je objasnio zašto se odlučio na taj potez. Rekao je da do škole putuje po velikoj vrućini i da su ga na nošenje haljine potaknule zapravo učiteljice koje nose mnogo kraće haljine od hlača koje su dječacima zabranjene.

"Do škole putujem dva sata, često u autobusu koji nemaju klimu, pa je te uvjete teško izdržati, a u našu školu se ne smije dolaziti u kratkim hlačama. Tada sam odlučio, ako nastavnica može doći u haljini koja je kraća od mojih hlačica, što ne bih mogao i ja pa da imamo iste standarde", rekao je za srpski Telegraf.

@stribog36

Poštujem sva pravila

♬ original sound - Stribog

Objasnio je da učitelji dječake koji dođu u kratkim hlačicama kažnjavaju izbacivanjem sa satova, upisivanjem minusa ili jedinica. Za pojavljivanje u haljini u školi dobio je i podršku svoje majke koja mu je posudila taj odjevni predmet. Rekla je da time ne krši nijedan zakon, a pozitivne reakcije pristižu i na njegov video.

"Ni na kraj pameti mi nije bilo da ovo može otići ovoliko viralno. Ja sam objavio taj video, otišao na sat, poslije nekih deset minuta ušao na TikTok i za tih deset minuta imao 18.000 pregleda, a ja imam samo tisuću pratitelja na toj društvenoj mreži. Ostao sam u šoku, presretan. Do kraja dana sam skupio 70.000 lajkova. Ispričao sam to mami i svima, nitko nije mogao vjerovati", rekao je.

Pročitajte više