Učiteljica dobila otkaz u katoličkoj školi zbog jedne fotke s vjenčanja: "Za njih nisam katolik"

Foto: Facebook

UČITELJICA prvog razreda Jocelyn Morffi dobila je otkaz u Katoličkoj školi nakon što je objavila fotografiju sa svog vjenčanja. Morffi, koja je predavala u školi Sv. Petar i Pavao posljednjih sedam godina, otpuštena je dan nakon vjenčanja s istospolnom partnericom.

U pismu ravnateljice Carlote Morales kojim obavještava roditelje o ''teškoj i neophodnoj odluci'' jednostavno piše kako Jocelyn više ne podučava u njihovoj školi.

Međutim, dan nakon što je otpuštena, Morffi je objavila poruku na Instagramu otkrivajući svoju stranu priče: "Ovog vikenda udala sam se za ljubav svog života i nažalost, kao rezultat toga otpuštena sam sa svog posla... U njihovim očima ja nisam pravi primjer katolika sa svojim izborom partnera."

Glasnogovornica Miamijske nadbiskupije zaključila je da je Morffi prekršila ugovor koji je potpisala kad je počela raditi u Katoličkoj školi, a kojem stoji da je svaki zaposlenik škole dužan voditi se moralnim i etičnim metodama u skladu s katoličkim principima.

"Način na koji su ovo odradili je nevjerojatan", kaže Christina Lopez čiji je sin bio jedan od Morffinihučenika dok stoji pokraj drugih ogorčenih roditelja okupljenih ispred škole.

"Znate, da bi bio katolik, moraš znati opraštati. Ali ako si gay, zaboravi na to", ljutito je rekla Cynthia Cini, još jedna majka.

Morffina odvjetnica Erica Canas rekla je za WPLG kako razmatraju mogućnost tužbe.

 

Pročitajte više