Udala se Iva Majoli

VJENČANJE Ive Majoli i nije neka vijest, budući je to nešto o čemu gotovo svi mediji bruje već neko vrijeme. Interes medija za dan kada je Iva rekla sudbonosno "da" bio je opravdano velik, obzirom na to da se radi o najboljoj hrvatskoj tenisačici.

Ipred zagrebačke crkve Sv. Marka u subotu popodne okupili su se gotovo svi hrvatski mediji, u nadi da će buduću gospođu Marić "uhvatiti" barem ispred ulaza u istu. Ulaz u crkvu novinarima je bio zabranjen (tijekom mise ispred crkvenih vrata stajala su dva zaštitara), no oni najuporniji uspjeli su se "provući" kako bi nazočili samoj ceremoniji.

Kako je i najavljeno, na vjenčanju Ive i Stipe Marića, Josipa Lisac otpjevala je "Ave Maria", no najava dolaska imena poput Ane Kournikove, Monike Seleš, Piercea Brosnana, pa čak i Richarda Gerea, a kojima su se neki mediji šakom i kapom "razbacivali" bila je, blago rečeno, prenapuhana, budući se nitko od gorespomenutih zvijezda na vjenčanju nije pojavio.

Na vjenčanju se nije pojavila ni supruga Ivinog brata Dade, Lejla Šehović, a razlog tomu je, kako se govorka, bračna kriza nekadašnje hrvatske Miss.

I dok je svjetski poznata tenisačica Mary Pierce rado razgovarala s novinarima, čak pristala i na pokoje fotografiranje (s Indexovom razdraganom novinarkom, da budemo precizniji), hrvatski "jetseteri" ponašali su se u skladu s očekivanim, pa su gledajući u pod uglavnom izbjegavali bilo kakvo komentiranje ceremonije, kao i poziranje za fotografe. No, neki su novinarima ipak pristali otkriti par detalja o događanjima u crkvi, pa je Marija Cvitanović, koja je Ivi pružila pomoć pri dekoraciji tijekom pripremanja svatova, izjavila kako "sve teče po planu".

Mary Pierce oduševljeno nam je kazala kako je jako sretna zbog svoje drage prijateljice, ali i nekad ljute protivnice s teniskih terena, dok je mama tenisačice Jennifer Capriati, pokušavajući uslikati zbor djeveruša, bila upornija od bilo kojeg paparazza.

Ispred crkve sreli smo i vaterpolista Dubravka Šimenca.

No, vratimo se mi Ivi, ipak je to bio njezin dan. Iva i Stipe dovezli su se u starom Rolls Roysu, a među djeverušama koje su Ivu ispred crkve smirivale, govoreći joj da u "crkvu uđe onda kada ona bude spremna", bila je i Ivina dobra prijateljica i klizačica Idora Hegel. Za kumu je naša najbolja tenisačica odabrala dugogodišnju prijateljicu Maju Zadravec, koja je s njom putovala u Milano po glamuroznu vjenčanicu. Ivu, koja je prije ulaska u crkvu nervozno propitkivala kada treba krenuti unutra, do oltara je otpratio njezin otac.

Mama Majoli, pak, morala se zadovoljiti razgovorom s novinarima, pa je tako i nama kazala da zrači ponosom i emocijama.

Uzvanici vjenčanja kojega su mnogi i prije njegova održavanja prozvali "najglamuroznijim vjenčanjem godine", nakon ceremonije u crkvi premjestili su se na zagrebački Cmrok, gdje je postavljen veliki šator, a u kojemu će Ivine i Stipine prijatelje tokom noći zabavljati Toni Cetinski, kultni bend Gipsy King te mlada pjevačica Ivana Starčević.

Na Cmroku je 500-tinjak uzvanika moglo uživati u posebnom ambijentu, na čijem je cvjetnom dekoru radio i poznati umjetnik Saša Šekoranja, te specijalitetima iz gotovo svih krajeva Lijepe naše.

Novopečeni bračni par uskoro očekuje i prinovu.

Ostale fotografije s vjenčanja Ive Majoli možete pogledati ovdje.

Tekst: D.R./B.S.

Foto: B.S.

Pročitajte više