Ugašen prvi Internet reality show - Jennicam

STRANICA Jennicam.com pokrenuta 1996., koja je 24 sata na dan prikazivala snimku iz sobe studentice Jennifer Ringley te postigla nevjerojatnu popularnost, nedavno je ugašena, a BBC je taj događaj nazvao konačnom smrti dot-com revolucije.

Nakon punih sedam godina neprestanog emitiranja slike studentske sobe Jennifer Ringley uz upotrebu jednostavne web kamere, stranica je ugašena.

Posjetitelji te stranice iz dana u dan su pratili Jenniferin život, njezine svakodnevne aktivnosti koje se po ničem nisu razlikovale od aktivnosti prosječne američke studentice.

Jennifer je stranicu pokrenula kao svojevrstan eksperiment, a razloge za njezino pokretanje objasila je riječima: "Držala sam Jennicam na životu ne zato što sam željela ili trebala da me netko gleda, nego zato što me to nije smetalo."

Koliko je ta egzibicionističko-voajerska stranica bila popularna u kasnim 90-ima, pokazuje podatak da ju je u danima najveće popularnosti posjećivalo više od 14 milijuna surfera dnevno, odnosno oko 100 milijuna tjedno. Nije loše za stranicu s relativno šturim sadržajem.

Zbog svoje popularnosti Jennifer je svojevremeno pozvana u čuveni show Davida Lettermana, gdje je priznala da je svjesna činjenica kako većina ljudi dolazi na njezinu stranicu nadajući se kako će ju vidjeti golu, dok masturbira ili vodi ljubav sa svojim dečkom.

Za gašenje Jennicama navodno je odgovorna tvrtka Paypal, putem koje su posjetitelji stranice plaćali pretplatu. Naime, budući da je protiv politike Paypala plaćanje za gledanje golotinje, koja se ponekad mogla vidjeti na Jennicamu, ukinuli su stranicu.

Pročitajte više