Uhvaćena nova Vectra

MARLJIVI paparazzi uspjeli su na krajnjem sjeveru Švedske uhvatiti novu Vectru na prvim probnim vožnjama.

Dobro zamaskirana ne daje naslutiti preciznije detalje vanjskog izgleda, ali ne sumnjamo da će pratiti profil Astre i Antare SUV sa izraženim prednjim dijelom i fastback stražnjicom.

Nova Epsilon 2 platforma dozvoljavat će širu i višu konstrukciju što će sasvim sigurno omogućiti više prostora za putnike u kabini. Bolje verzije bit će opremljene novorazvijenim sustavom aktivne sigurnosti nazvanim Traffic Assist.

Radi se naime o polju laserskih zraka i video kamera koje su u stanju pratiti prometne znakove i linije duž ceste. Čini se da bi Vectra mogla postati prvi automobil s autopilotom. Zvuči zanimljivo na papiru, ali više bi nas zanimalo kako stvar funkcionira u praksi.

Još jedna Opelova novina svakako je i integralni pogon koji će biti dostupan kao opcija na novoj Vectri što će uz širi trag kotača svakako bitno utjecati na poboljšanje voznih svojstava. Motori će također biti dorađeni, a posebno izdvajamo dizelski 2.7 V6 snage 200 KS te ništa manje vrijedni 2.8 litarski benzinac.

Očekuje se da će nova Vectra zamijeniti staru tek potkraj iduće godine, a svoju će premijeru navodno doživjeti sljedeće godine u Ženevi.

B.I.

Pročitajte više