Umjetnost i zabava zavladali Zagrebom: Otvoren "Cest is d`best"

GLAZBENI i likovni umjetnici, cirkusanti i zabavljači od večeras vladaju zagrebačkim ulicama i trgovima. Gradonačelnik Milan Bandić je na Cvjetnom trgu službeno otvorio 13. Međunarodni ulični festival "Cest is d`best" koji će trajati do nedjelje, 7. lipnja. Prilikom otvaranja, Bandić je, ponesen veselom i razigranom atmosferom, s glavnim organizatorima i inicijatorima Festivala, "Kraljevima ulice" Zlatkom Petrovićem-Pajom i Miranom Veljkovićem-Hadžijem, zapjevao "Serbus dragi Zagreb moj".

Svatko se može uključiti u ovu veselu priču

Hrvatskom metropolom će ova četiri dana slučajne prolaznike zabavljati oko 300 umjetnika iz 12 zemalja, a organizatori su najavili 150 sati performerskih, glazbenih, likovnih, plesnih i drugih sadržaja koji će oživiti Trg bana Jelačića, Cvjetni trg, Bogovićevu ulicu i Zrinjevac. Oni koji ne žele biti tek slučajni prolaznici imaju priliku uključiti se u ovu kreativnu priču. Između ostaloga, španjolski flamenco ansambl "Mala Sangre", koji sudjeluje na "Cest is d`bestu", organizira i uličnu radionicu flamenca.

Iz Češke stižu "Rodinke" s izvedbom romske glazbe, iz Švedske mađioničar Charly Caper, dvojac iz Japana Senmaru & Yuki te australski vatreni četverac Flame Oz. Skupina "Hram" priključila se umjetničkom vrtlogu kao glavni predstavnik hrvatske cirkuske scene, a cjelokupna ponuda uključuje mnogobrojna atraktivna događanja poput spore vožnje biciklom, ulične košarke, "Utrke beba" i "Utrke smetlara u trokolicama".

I.M.L.
Foto: Saša Midzor Sučić / CROPIX

Pročitajte više