"Umri muški" u stripu

SVI ZALJUBLJENICI u serijal filmova o Johnu McLaneu imaju su čemu radovati, ali ovog puta nije riječ o novom filmskom nastavku već stripu koji će na tržište izaći u osmom mjesecu ove godine pod okriljem "BOOM! Studios" koji su zaslužni za podjednako zanimljive stripovske inačice kao što su "Warhammer 40.000", "28 Days Later", "Farscape" ili "Eureka".

Radnja stripa "Die Hard: Year One" pratit će McLanea deset godina prije nego se odigrala talačka kriza u zgradi "Nakatomi Plaza". U ovoj fazi McLane je još uvijek samo mlađahni murjak koji se pokušava dokazati na ulicama New Yorka, a autori će se potruditi da se junak i u ovoj varijanti nađe u što više nevjerojatnih situacija na kakve su njegovi obožavatelji navikli.

Za priču se pobrinuo cijenjeni i kontroverzni pisac Howard Victor Chaykin koji je u svijetu stripova na glasu kao čovjek inovativnih spisateljskih rješenja, crtež je preuzeo Stephen Thompson, a naslovnice su među sobom podijelili Dave Johnson, Mark "Jock" Simpson i John Paul Leon koji je radio i na "Batman Begins" Christophera Nolana.

S obzirom na kvalitetu filmova u novonastaloj maniji filmskih uprizorenja stripova, možemo se samo nadati da čelnici FOX-a i ovo ne pretvore u još jednu franšizu.

Hrvoje Marijanović

Pročitajte više