Umrla je Slađana Milošević

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Srpska avangardna umjetnica i pjevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njezina prijateljica Biljana Petrović. 

Milošević je umrla u Zemunskoj bolnici poslije kraće bolesti. Datum i vrijeme posljednjeg ispraćaja bit će naknadno objavljeni.

Proslavila se pjesmom Au, au

Aleksandra Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. listopada 1955. godine i smatra se ikonom novog vala osamdesetih u Jugoslaviji. Svoj prvi solo nastup imala je na festivalu Studentsko ljeto 1974. godine, a na površinu jugoslavenske pop scene isplivala je tri godine poslije s pjesmom Au, au. 

Kada je izdala pjesmu Seksi dama, počela je rušiti tabue. Ta je pjesma bila zabranjena na brojnim radijskim i televizijskim programima. Godine 1981. nastupila je na izboru za jugoslavenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mjesto s pjesmom Recept za ljubav.

Snimila pjesmu s Dadom Topićem

Pjesma Princeza koju je snimila s Dadom Topićem 1984. prevedena je i na engleski jezik. Pet godina kasnije otišla je u Ameriku, gdje je svirala s grupom Baby Sister, a u Srbiju se vratila sredinom devedesetih. 

Prije tri godine Slađana je hospitalizirana zbog unutarnjeg krvarenja. Tada je rekla da se uzrok krvarenja ne zna. "I dalje sam u bolnici. Liječnici prate situaciju. Budući koraci ovise o reakciji na terapiju, koja se dnevno adaptira i prilagođava stanju organizma", pojasnila je tada Milošević.

Pročitajte više