Umrla majka Brucea Springsteena. Imala je 98 godina

Foto: Profimedia

GLAZBENIK Bruce Springsteen na društvenim mrežama objavio je da je preminula njegova majka Adele. 

Objavio je dirljiv video na kojemu pleše s majkom te otkrio da je preminula 31. siječnja.

"Sjećam se mamine jutarnje budilice. Ležao bih u krevetu i slušao te kako se spremaš za posao, zvuk tvoje kutije za šminku na umivaoniku. U uredu su bile sve dame s ružem za usne, parfemima i šuškavim suknjama. Kako si izgledala ponosno i sretno kada si išla kući s posla", prisjetio se Bruce.

Često je išla na njegove nastupe

Fanovi su dobro znali njegovu majku jer je često išla na njegove nastupe, a on je plesao s njom na pozornici. Adeli je prije 13 godina dijagnosticirana Alzheimerova bolest. 

"Moja majka voli plesati. Odrasla je 40-ih, a to je bilo vrijeme kada je ples bio egzistencijalni čin. Ona već 10 godina boluje od Alzheimera i to nam je puno oduzelo. Ali potreba za plesom nije ju napustila.

Ona ne može govoriti. Ona ne može stajati. Ne može se hraniti sama. Ali kad me vidi, uvijek je osmijeh. Još uvijek osmijeh. I još postoji poljubac. I tu je taj zvuk koji ispušta kad me vidi. To je samo zvuk, ali znam da znači 'volim te'", rekao je Bruce na nastupu na Broadwayu 2021. godine.

Adele je porijeklom iz četvrti Bay Ridge u Brooklynu u New Yorku. Udala se za Bruceova oca Douglasa Springsteena 1948. Radila kao tajnica 47 godina, dok je Douglas bio vozač autobusa i vojni veteran Drugog svjetskog rata. Douglas je umro 1998. u dobi od 73 godine. Bruce i njegove dvije mlađe sestre Pamela i Virginia odrasli su u Freeholdu, u New Jerseyju.

Pročitajte više