Umro glazbenik Ante Cetinić, brat Meri Cetinić

Foto: Facebook

PJEVAČICA Meri Cetinić na Facebooku je objavila da je preminuo njezin brat, glazbenik Ante Cetinić. 

"Dragi prijatelji, danas je u Nizozemskoj preminuo moj brat Ante, nakon kratke i teške bolesti. Veliki glazbenik, najveći kojeg sam poznavala, multiinstrumentalist, aranžer, producent, snimatelj, basist, skladatelj", napisala je jučer Meri.

"Puno smo radili zajedno, snimio je i producirao mojih prvih najuspješnijih 5 albuma, kod njega sam snimala i on je svirao i aranžirao U prolazu, Lastavicu, Ja sam žena, Živjela ljubav... Njegova je prekrasna skladba Mornareva žena...", dodala je.

Ante će po svojoj želji biti sahranjen u Blatu na Korčuli. "Dragi brate Tonči, hvala ti za sve, tvoja glazba ostat će zapisana za sva vremena! Počivaj u miru Božjem, vječna svjetlost svjetlila tebi", napisala je.

In memoriam - Ante (Antun) Cetinić (25. travanj 1948.- 14. svibanj 2023.) Dragi prijatelji, danas je u Nizozemskoj...

Objavljuje Meri CetinićNedjelja, 14. svibnja 2023.

Ante je rođen 25. travnja 1948. godine. Pohađao je glazbenu školu u Splitu, instrument violončelo. Krajem 60-ih i početkom 70-ih bio je basist splitskih Delfina.

Živio je u Nizozemskoj, a osim s Meri, u svojoj je karijeri surađivao s brojnim drugim glazbenicima, među kojima su Toma Bebić, Johnny Štulić, Azra, grupa More... Bio je i član nizozemske grupe Splinterfunk.

Pročitajte više