Umro je Miro Vidović, omiljeni producent koji je otkrio 2Cellos

Foto: Facebook

MIRO VIDOVIĆ, producent i vlasnik Morris studija, kroz koji su prošla neka od najvećih glazbenih imena, uključujući i 2Cellos koje je doslovno stvorio, preminuo je nakon duge i teške bolesti, piše Music Box.

Vidović je Morris studio osnovao 1997. godine, a tijekom godina kroz njegove su ruke prošli brojni kultni albumi.

Znao je reći kako je lakše nabrojati one koji nisu snimali kod njega, a mnogi su ga smatrali jednim od najboljih producenata u Hrvatskoj, pogotovo zbog njegove dobrote i profesionalnosti.

The Bambi Molesters, Tram 11, Nina Badrić, Ilan Kabiljo, Divas, Bolesna braća, Jinx, Matija Dedić, Cubismo, General Woo, Edo Maajka, Ivana Kindl, Maksim Mrvica, Severina, Massimo, Dino Merlin, Rundek Cargo Orkestar, Oliver Dragojević, Tedi Spalato, Frenkie, Postolar Tripper, Tony Cetinski, Detour, Brain Holidays, Stampedo, Vanna, Šajeta, Shorty, Tereza Kesovija, Arsen Dedić, Kandžija, TBF, Gibonni, Bombaj štampa, 2Cellos, Urban, Natali Dizdar - samo su neka od imena koja se vežu za Miru Vidovića i njegov Morris studio.

"Jedna ljubav za brata Miru Vidovića. Hvala ti na predivnim godinama suradnje.. R.I.P.", oprostio se Marin Ivanović Stoka.

"Miro je uvijek bio jednostavan, skroman, prizemljen i jedan od onih koji nije volio hvalisanje, već je svojim radom i djelima pričao svoju priču. Miro je bio glazbenik, tonac, producent, aranžer, ako treba i psiholog, i ono što je najbitnije - PRIJATELJ. Bio je i bit će jedan od najvećih majstora u glazbi s kojima sam ikad radio. Njegovo glazbeno nasljeđe je ogromno i premalo je riječi za opisati iza koliko velikih pjesama, albuma i projekata  Miro stoji. Bio je mnogima suradnik i mentor... bio je čovjek s vizijom. On je jedan od onih koji zaslužuje da mi glazbenici pričamo o njemu s najvećim poštovanjem. LAKA Laka ti zemlja prijatelju! R.I.P.", napisao je između ostalog Darko Juranović D'Knock.

Volim ovog čovjeka! ❤ Dovoljno je napisati: MIRO VIDOVIĆ (Morris Studio - Zagreb) i sigurno nema glazbenika koji neće...

Objavljuje Darko JuranovicPonedjeljak, 7. rujna 2020.

"Dragi moj brate, prijatelju. Mentoru moj. Nikad ti nisam zaboravio onaj prvi kompjuter koji si mi sastavio od uredskih dijelova.i poklonio. Tako sam počeo. Niti kad si mi pružio šansu dok sam bio jako mali. Prvi studio, prvi mikrofon, prvi monitor, prvi snimak. Cijeli moj put obilježen je tvojom zaštitom. McDONALD'S u sitne sate poslije studija, ti i ja. Kada mi je umro otac, dočekao me tvoj poklon. Onaj roza 'Mo Phat' .Rekao si da je to da mi olakša tugu. Miro! Čak i dur sada zvuči pretužno i ona mala gitara koju si svirao i koja mi je bila smiješna. Putuj mirno Miro moj dobri, neka ti je laka zemlja i sviraj gore anđelima, a kad svi budemo s tobom opet, snimit ćemo nešto zajedno, za vječnost", oprostio se Baby Dooks.

Dragi moj brate, prijatelju. Mentoru moj. Nikad ti nisam zaboravio onaj prvi kompjuter koji si mi sastavio od uredskih...

Objavljuje David VurdeljaPonedjeljak, 7. rujna 2020.

"Dragi, prekrasni, topli Miro nas je napustio... Fale mi rijeci da izrazim tugu... Prestrašno i preokrutno...Gušim se u suzama... Živjela sam blizu studija i često sam sretala Miru s njegovim malenim sinčićem, plavokosim anđelom. Tako je bio nježan tata, nikad mi ta slika neće izići iz glave... Miro je zračio prekrasnom energijom, blagom, zračio je dobrotom... Bio je samozatajan i skroman, nikad ne biste pomislili koliko je uspješan. Moja najiskrenija sućut obitelji. Miro nikad neće biti zaboravljen, nikad. Svi smo ga jako voljeli... Teško je kad odlaze takvi ljudi. Bas je teško...", poručila je Vlatka Pokos.

Oprostio se i Tram 11.

Hvala ti Miro za sve,prijateljstvo,za sve što si uradio za nas ,naše karijere i hrvatski rap. Snimio si najjače rap...

Objavljuje TRAM 11Ponedjeljak, 7. rujna 2020.

Pročitajte više