Umro je Shane MacGowan (65), frontmen The Poguesa

Foto: Profimedia

UMRO je Shane MacGowan, pjevač i frontmen grupe The Pogues. Imao je 65 godina.

Vijest o smrti objavila je njegova supruga Victoria Mary.

"Ne znam kako da ovo kažem pa ću samo reći. Shane, koji će uvijek biti svjetlo na mom putu, mjera mojih snova i ljubav mog života, najljepša duša, predivan anđeo, moje Sunce i Mjesec, moj početak i kraj svega što mi je drago, otišao je Isusu i Mariji i svojoj divnoj majci Terezi. Ne mogu ni opisati gubitak koji osjećam. Žudim da još samo jedan njegov osmjeh osvijetli moj svijet", napisala je na Instagramu.

Shane je mjesecima bio u bolnici

Victoria je nedavno na društvenim mrežama objavila pjevačevu potresnu fotografiju i otkrila da je u lošem zdravstvenom stanju. Naime, Shane je bio mjesecima u bolnici nakon što mu je dijagnosticiran virusni encefalitis - upala mozga koja može biti opasna po život i koja zahtijeva hitno liječenje. Simptomi uključuju gubitak pokreta i poteškoće u govoru.

Osnovao rock sastav

Podsjećamo, Shane MacGowan je bio frontmen grupe The Pogues od 1982. do njihovog raspada 2014. godine. Godine 1982. osnovao je irski punk bend Pogue Mahone, kasnije skraćen na The Pogues, te su objavili sedam studijskih albuma. 

Osim toga, autor je jedne od najpopularnijih božićnih pjesama u povijesti - Fairytale of New York. Neke od njegovih najpoznatijih pjesama su i Dirty Old Town, The Irish Rover, A Pair Of Brown Eyes, A Rainy Night In Soho, Summer in Siam...

Nastupao je s glazbenicima među kojima su Kirsty MacColl, Sinéad O'Connor i Nick Cave.

Godine 2018. dobio je priznanje za životno djelo na proslavi 60. rođendana u Nacionalnoj koncertnoj dvorani u Dublinu. Dokumentarac o njegovom životu Crock Of Gold: A Few Rounds With Shane MacGowan objavljen je 2020. godine.

Pročitajte više