"Uništena" Monica Lewinsky progovorila o Clintonovim memoarima

MONICA Lewinsky osjeća se prevarenom jer bivši američki predsjednik Bill Clinton u svojoj biografiji nije priznao kako joj je uništio život.

U intervjuu koji će britanska televizija ITN objaviti u petak, ta bivša pripravnica u Bijeloj kući, najpoznatija po ljubavnoj vezi s 42. američkim predsjednikom, izražava razočaranje knjigom zbog pristupa svjetski notornoj aferi.

"Doista nisam očekivala da o detaljno progovori o toj vezi", rekla je. Ali nadala sam se i očekivala da prizna i ispravi netočne i lažne izjave koje su on, njegovo osoblje i "(Demokratski nacionalni odbor) izrekli o meni kad su štitili njegovu predsjedničku funkciju", rekla je.

Reagirala je i na nedavnu Clintonovu izjavu u emisiji "60 minutes" U.S. Newsa kako se u vezu s Monicom upustio "iz najgorega mogućeg razloga - zašto što je to mogao". Monica Lewinsky kaže da se "veoma uzrujala" kad je to čula.

"Zadnjih nekoliko godina toliko se trudim nastaviti živjeti, izgraditi život za sebe", kaže Lewinsky kojoj je sad 30 godina, a nakon skandala radila je i kao glasnogovornica kompanije Jenny Craig koja se bavi dijetama i mršavljenjem, te kao domaćica televizijskoga reality showa "Mr. Personality".

"On kaže kako se ponosi načinom na koji je obranio predsjedničku dužnost, na moj račun", tvrdi Lewinsky.

"Mene je putem uništio", rekla je i dodala: "Bila sam mlada djevojka i šteta je čuti ga kako danas izgovara te stvari".

Ona za ITV tvrdi da je s predsjednikom bila u vezi iako on u svojoj knjizi ne rabi tu riječ već na 773. i 957. stranici američkoga izdanja upotrebljava izraz "nepriličan susret".

Pročitajte više