Upitan koncert R.E.M.-a u Zagrebu?

SLABA prodaja ulaznica i loše iskustvo ljubitelja glazbe mogli bi rezultirati otkazivanjem koncerta R.E.M.-a koji bi se za manje od dva tjedna trebao održati u Zagrebu.

Kako navodi Vjesnik, koncert R.E.M.-a organiziraju agencije Nota i Impresario, otprije poznate kao organizatori otkazanih koncerata Pink, Metallice i Lennyja Kravitza. Glavna i odgovorna osoba u Impresariju, Marijan Crnarić, iza sebe već ima nekoliko koncertnih agencija u stečaju, a dugovi za koncerte Rolling Stonesa i Metallice vjerojatno su glavnio razlog slabog interesa hrvatske publike za nastup R.E.M.-a u organizaciji Impresarija.

Zbog loše prodaje ulaznica, postoji mogućnost da Stipe i R.E.M.-ovci otkažu nastup u Zagrebu, što bi bilo vrlo poražavajuće. Te činjenice su svjesni i u tvrtkama Nota i Impresario, no oni uvjeravaju da se koncert neće otkazati ni pod koju cijenu.

Iz agencije Nota priznaju da je prodaja ulaznica do Božića bila vrlo loša ali ističu da je znatno porasla u tjednu između Božića i Nove godine. Tvrde kako su kontaktirali s menadžmentom R.E.M.-a te da su dobili uvjeravanja kako koncert neće biti otkazan bez obzira što se dogodilo.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 300 kuna a ulaznice se mogu kupiti preko Show Shopa, u kojem priznaju da je početna slabija prodaja vjerojatno odraz otkazivanja najavljenih nastupa velikih svjetskih zvijezdi. U Show Shopu ističu i činjenicu da su posjetitelji koncerta skloniji nabavljati ulaznice zadnji dan, nadajući se da će tako umanjiti opasnost od gubitka svog novca.

Pročitajte više