Usamljeni? Postoji aplikacija i za to!

U svijetu gdje se čini da za svaki problem postoji aplikacija, usamljenost bi mogla biti samo još jedan bug u sustavu kojeg možemo "popraviti" ako dovoljno brzo skrolamo. Mladi diljem svijeta, naoružani pametnim telefonima, bore se protiv usamljenosti na načine koji bi mogli navesti prošle generacije da se zapitaju: "Kad smo mi postali stari?"

 

Socijalne mreže: Jer tko treba prave prijatelje kad imaš 5000 "prijatelja" na Facebooku?

Prvi korak u borbi protiv osamljenosti često uključuje duboko uranjanje u bespuća društvenih mreža. Instagram, Facebook, Twitter – izaberite svoje oružje. Dok starije generacije lamentiraju nad dobrim starim danima kada su se ljudi zapravo vidjeli, mladi optimistično broje lajkove kao moderni pandan međuljudskoj povezanosti. Naravno, ništa ne zagrijava srce kao dobar stari lajk od osobe koju nikad niste upoznali.

 

Video pozivi: Jer zašto samo čuti prijatelja kad ga možete i vidjeti (i ocijeniti njegovu sobu)?

Zahvaljujući tehnologiji, sada možemo vidjeti lica naših prijatelja u realnom vremenu, često u akciji kako jedu, hodaju ili pokušavaju pronaći dobar kut kako bi prikrili nered u sobi. Video pozivi postali su nezaobilazna metoda povezivanja, omogućavajući nam da se osjećamo manje usamljeno dok pasivno-agresivno pitamo zašto naš sugovornik još uvijek nije oprao te čaše iza sebe.

 

Online igre: Jer ništa ne kaže "nisam sam" kao dobivanje psovki od desetogodišnjaka iz drugog dijela svijeta

Ako ste mislili da je online igranje rezervirano za tinejdžere koji izbjegavaju domaću zadaću, razmislite ponovno. Online igre postale su refugij za mlade (i one koji se tako osjećaju) koji traže bijeg od usamljenosti. I što je bolji način da zaboravite na svoje probleme nego udružiti se s potpunim strancima i zajedno graditi, boriti se ili, u nekim slučajevima, galamiti na virtualne neprijatelje?

 

Fitness aplikacije: Jer tko kaže da ne možete biti sami i u formi?

 

U doba kada su teretane postale poput muzeja (gledamo, ali ne diramo), fitness aplikacije su postale novi najbolji prijatelj mladih. Zajedno s virtualnim trenerima koji su, iz nekog razloga, uvijek pretjerano entuzijastični, mladi se bore protiv usamljenosti i kilograma istovremeno. A ako ništa drugo, barem se možete osjećati osamljeno i znojno.

 

Tehnologija kao digitalni flaster za usamljenost

Iako tehnologija možda ne može u potpunosti zamijeniti pravi ljudski kontakt, sigurno može poslužiti kao privremeno rješenje. U doba kada su "daljinski" i "online" postali dio svakodnevnog rječnika, mladi su pronašli kreativne načine da iskoriste tehnologiju u borbi protiv usamljenosti. A tko zna? Možda ćemo kroz sve te ekrane i virtualne svjetove pronaći nešto što nalikuje pravom povezivanju. Ili barem dovoljno lajkova da nas ugriju tijekom hladnih, usamljenih noći.

 

Pročitajte više