Usamljeni ste večeras? Evo par trikova da se osjećate bolje

Foto: Shutterstock

DOK se trgovi, kafići i restorani pune ljudima koji čekaju novu godinu, mnogi su večeras sami doma.

Twitter i internet su preplavile poruke ljudi koji su večeras bez društva ili sami negdje u tuđini, a samoćom i usamljenošću za Novu godinu danas i večeras se bave i lajfkoučevi i online psiholozi. Vjerujemo da vas, ako ste sami ili usamljeni, prilično iritiraju slike dobrih provoda i sretnih obitelji na Instagramu.

No, ne mora vam ovo bit najgora večer u životu.

Skuhajte nešto prefino sami sebi

Internet je prepun recepata i što god da imate u hladnjaku, večeras možete iskoristiti. Pravo je vrijeme da sami sebi skuhate jednu finu večeru s namirnicama koje najviše volite. Potrudite se oko obroka i počastite samog sebe.

Otvorite ono vino za posebne prilike

Čuvate bocu vina za posebne prilike? Sad je posebna prilika. Otvorite je i uživajte u čaši.

Otvorite knjigu koju odgađate pročitati

Svi u stanu imamo knjigu koju nikako ne stižemo početi čitati. Sad je vrijeme da je otvorite.

Napunite kadu i opustite se

Ako imate kadu, večeras je vrijeme da je napunite do vrha i spustite se u nju. Vruća voda će vas opustiti i odagnati negativne misli.

Nazovite one koje volite

Ako ste sami u tuđini, sad je vrijeme da kratko nazovete prijatelje i obitelj koji su doma.

Ne opterećujte se negativnim mislima

Ako ste usamljeni, bilo bi vam još gore da ste u nekom lošem društvu. Mislite pozitivno i napravite si listu želja i ciljeva za iduću godinu.

Ignorirajte Instagram idilu

Ne trebamo vam potanko objašnjavati da je većina onog što vidite na Instagramu večeras samo jedan trenutak ili potpuno isforsirano poziranje. Ako vam se čini da se svi živi večeras provode sjajno - to zasigurno nije tako.

Ostavite taj prekid iza sebe

Ako ste ove godine imali gadan prekid koji je uzrok vaše večerašnje usamljenosti, ne razmišljajte o tome. Vrlo vjerojatno ste donijeli pravu odluku. Prava odluka je uvijek bolja od bilokakvog novogodišnjeg provoda.

Naspavajte se

Sutra je novi dan. Probudit ćete se bez mamurluka s 365 novih dana i prilika da idući doček Nove godine raspoloženje bude bolje ili da se kroz iduću godinu sastavi neko sjajno društvo za proslave. 

Pročitajte više