Vatrogasac klečao kraj ozlijeđene cure i držao je za ruku: "Malena, bit ćeš dobro"

Drugi s desna: Frane Relja Foto: Facebook

Prije 20-ak dana kod Splitske kuće zdravlja dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna 17-godišnjakinja zadobila teške tjelesne ozljede, zbog čega je prevezena vozilom Hitne pomoći u bolnicu. Gesta jednog vatrogasca u toj strašnoj situaciji dokaz je da još ima dobrih ljudi.

Cijeli tijek događaja objavila je Javna vatrogasna postrojba grada Splita na svojoj Facebook stranici. Javila im se majka djevojke i iznijela svoju stranu priče, uz emotivnu zahvalu.

[DRUGI S LIJEVA] 🥰 Kako prenosi portal DalmacijaDanas.❤️ 10. studenog, na raskrižju Kranjčevićeve ulice i matice...

Objavljuje Javna vatrogasna postrojba Grada SplitaČetvrtak, 28. prosinca 2023.

"Pošto živimo 40 kilometara od Splita, u tom trenutku smo samo uspjeli saznati da nam je kći u kolima Hitne pomoći, da je pod šokom i non-stop gubi svijest. Suze su mi tekle niz lice dok sam gledala video kako naši heroji vatrogasci nastoje sve napraviti da je izvuku iz lima", opisuje majka koju je u tom trenutku užasavala činjenica da nije sa svojim bespomoćnim djetetom.

"Njegova je ruka meni bila sve"

S djevojkom je, srećom, sve prošlo u redu i otpuštena je kući s intenzivne njege, a roditelji su naposljetku uspjeli saznati tko je bio misteriozni vatrogasac koji je cijelo vrijeme klečao kod nje. "Njegovo ime je Frane Relja. Tog čovjeka pohvalite, nagradite i zahvalite mu u naše ime", kaže majka i prepričava riječi svoje kćeri:

"Kod mene je bio vatrogasac koji me čvrsto držao za ruku. Nisam ga htjela pustiti sve dok me Hitna pomoć nije odvela. Da ga vidim, zahvalila bih mu što me u nijednom trenutku nije napustio jer je njegova ruka meni bila sve. Radi te ruke nisam bila sama i osjećala sam se sigurno. Rekao mi je: 'Malena bit ćeš dobro, neka te dragi Bog čuva.'"

Majka naglašava da je svjesna da je čitava ekipa vatrogasaca sudjelovala u spašavanju i iskreno zahvaljuje svima, no ipak je morala posebno naglasiti humanu gestu čovjeka koji je bodrio njenu kćer. Vatrogasce je dirnula posveta i zahvala djevojke, pa su i sami reagirali na ovaj dopis.

"Prilikom naših intervencija, pogotovo spašavanja, često gledamo u oči pune straha, boli i neizvjesnosti. Teško je kad su to dječje oči. Pogled dječjih očiju izvlači iz nas najbolje pa je tako naš kolega Frane učinio najbolje što je mogao i znao i pokušao je ohrabriti vašu kći i olakšati joj teške trenutke. Nekad nam je lakše odgovoriti na znak sirene i krenuti u pomoć i spašavanje nego odgovoriti na ovako lijepu poruku", poručili su.

Pročitajte više