Vatrogasci će se penjati na 31. kat pod punom opremom da pomognu Kolibrićima

Foto: Facebook

Ovaj vikend, u subotu, 2.12. od 10 sati održava se humanitarna utrka vatrogasaca Zagreb Firefighter Stair Challenge u zgradi VMD-a u Strojarskoj ulici. Vatrogasci grada Zagreba organizirali su utrku stepenicama za Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići.

BITNE INFORMACIJE!!! VREMENSKI RASPORED 8:00 – 9:30 Podizanje startnih brojeva 9:50 – Grupno fotografiranje svih...

Objavljuje Zagreb Firefighter Stair ChallengeSrijeda, 29. studenoga 2023.

Cilj je u što kraćem vremenskom periodu popeti se na 31. kat zgrade i 666 stepenica, pritom moraju biti obučeni u opremu za strukturne požare (koja teži oko 20-ak kilograma - uključuje rukavice, jaknu i hlače, čizme, opasač sa sjekiricom, kaciga, set za disanje), u skladu sa strukom i važećim propisima.

Vatrogasci moraju proći 31 kat i 666 stepenica

Ideja za utrku nastala je po uzoru na takve utrke na Novom Zelandu, Seattleu i drugim gradovima, a njome vatrogasci žele provjeriti svoju spremnost, kao i promovirati vatrogastvo i ukazati na opasnosti s kojima se susreću na intervencijama, a uz sve to ponovno pomoći onima kojima je to potrebno.

Udruga Kolibrići neprofitna je humanitarna organizacija koja prikuplja novac potreban za kupnju pomagala i lijekova te pokrivanje troškova liječenja za životno ugroženu djecu različitih medicinskih dijagnoza. 

Humanitarna utrka se održava jedanaesti put zaredom, a prošle godine su u utrci sudjelovala čak 322 natjecatelja. 

Pročitajte više