Veliki transfer: Poznato lice Nove TV karijeru nastavlja na RTL-u

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

ANA BAGO TOMAC nakon dugogodišnjeg staža na Novoj TV nakratko je otišla na UNA TV, a sada se pridružila RTL-ovom timu.  

Iskusna meteorologinja donosit će pregled vremenske prognoze u sklopu poslijepodnevnog izdanja RTL-a Danas od 16:30 te središnje informativne emisije RTL Danas u 19 sati. 

"Od ovog angažmana očekujem da ću raditi sa zanimljivim ljudima i na zanimljiv način prezentirati prognozu našim gledateljima. Očekujem dinamičnost koju televizija i nosi, što je uvijek odlično", izjavila je za RTL

Uz angažman na RTL-u, ova diplomirana inženjerka fizike radi i kao zrakoplovna meteorologinja, što je opisala kao "vrlo zahtjevan" posao, objašnjavajući kako je potrebna detaljna prognoza po satima. 

Kako izgleda radni dan meteorologa? 

"Osim samog snimanja, naš radni dan uključuje i još nekoliko sati posla, analizira se sadašnja situacija, pregledavaju se numerički modeli koje dobijemo u suradnji s DHMZ-om", objasnila je meteorologinja. 

"To sve treba proučiti, dobiti sliku u glavi svih tih polja, upotrijebiti znanje i s fakulteta i svoje iskustvo te zatim iz svih tih analiza napraviti neku sliku vremena koje nas očekuje sutra i tijekom sljedećih dana", dodala je. 

Pročitajte više