VIDEO Blogerica snimala vlastitu operaciju mozga

Screenshot: YouTube

MODNA blogerica Courtney Elizabeth Warner prije nekoliko mjeseci saznala je da ima tumor na mozgu zbog čega se hitno morala podvrgnuti operaciji.

Za svojih 133 tisuće sljedbenika na društvenim mrežama odlučila je snimiti operaciju koja se odvijala dok je ona budna ležala na operacijskom stolu. Tumor je zahvatio područje mozga zaduženo za govor, a Courtney je upravo kroz svoj govor i shvatila da se nešto s njom događa.

Dugo je mislila da su problemi pri izgovoru jednostavno nespretnost pa se često u svojim video blogovima i šalila time, no kada je došlo do toga da se nije mogla sjetiti riječi za pojedine svakodnevne predmete te kada su joj se počele javljati vrtoglavice i glavobolje, shvatila je da mora liječniku.

Svoju dijagnozu je odmah podijelila i sa svojim pratiteljima. Imala je treći stupanj tumora. Tada je odlučila i da će snimati svaki dio svog oporavka. "Željela sam vam pokazati sve što sam prolazila, od početka do kraja. Prije mjesec dana kad sam pogledala taj video, htjela sam ga izbrisati. Nisam ga mogla gledati do kraja i mislila sam da je bolje da to nitko ne vidi. Prije tri dana sam ga opet pogledala i shvatila da je zapravo vrlo zanimljiv. Drago mi je da ga nisam obrisala", zaključila je.

Uklonjeno joj je 95 posto tumora, a liječnici se nadaju da će ostatak nestati nakon kemoterapija.

 

Pročitajte više