VIDEO Bono Vox dočekao je 1996. u Sarajevu. Pogledajte snimke s proslave

Screenshot: Facebook

LEGENDARNI frontmen grupe U2 Bono Vox 1996. godinu dočekao je u Sarajevu, gdje je stigao sa suprugom Ali i prijateljima, a sada se pojavila snimka s novogodišnje proslave.

Neočekivan gost

Bono se nešto prije ponoći, oko 23 sata, nenajavljeno pojavio u jednom bilijar pubu, koji se nalazio iza zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Pjevač se pojavio u društvu supruge i prijatelja te je popio nekoliko piva.

Bono Vox in Sarajevo 31 Dec 1995

New Year’s Eve on 31 December 1995. U2 singer Bono Vox is celebrating it in war thorn Sarajevo with his Bosnian friends and his wife Ali. While in Sarajevo for a few days, Bono showed up, unannounced, with a few friends at a small billiard club-pub on 31 December 1995, at about 11 p.m., and had a few beers. In the pub, which lies behind the Presidency (the government house), people were celebrating New Year's Eve in make-up when asked to sing a few songs, the lead vocalist of U2 at first refused but after a while relented and sang three songs. A local musician wearing a mustache and a brightly colored turban joined in. Bono and his mates left about a quarter to 12 to go to another restaurant. SniperAlley.Photo #NewYear #NewYearsEve #BonoVox #U2

Posted by SniperAlley.Photo on Saturday, 31 December 2022

Ljudi su slavili dolazak Nove pa su ga zamolili da otpjeva nešto. Iako je najprije odbio, na kraju je izveo tri pjesme, a s njim je nastupio i Vladimir Kajević, osnivač grupe Don Guido i Misionari, pišu na Facebook stranici Sniper Alley, koja je objavila snimku. Bono je napustio pub nekoliko minuta prije ponoći te se nastavio zabavljati u obližnjem restoranu.

Nezaboravan koncert

Podsjetimo, Bono je postao jedan od najvećih prijatelja Bosne i Hercegovine. Prije 25 godina U2 je održao koncert za pamćenje na stadionu Koševo u Sarajevu pred 50.000 ljudi.

Posljednji put u Sarajevu se pojavio 2021. na 27. izdanju Sarajevo Film Festivala, a tada se osvrnuo na nezaboravan koncert rekavši: "Taj koncert 1997. godine mi znači više nego što ja to mogu izgovoriti u dvije rečenice. To je veliki dio života našeg benda i mali dio života vašeg grada i zemlje."

Pročitajte više