Video: Carla Bruni zapravo zna pjevati!

BIVŠA manekenka je, prema nekim istraživanjima, samo na glazbi zaradila oko 2,5 milijuna eura, više nego francuski predsjednik Nicholas Sarkozy tokom cijele svoje karijere. Ipak, udajom za predsjednika izgubila je identitet pjevačice te je okarakterizirana kao bivša manekenka koja je samo čekala da se bogato uda i "digne sve četiri u zrak", što je prilično nepošteno kad se u obzir uzme da je riječ o jednoj od najuspješnijih francuskih kantautorica u ovom i prošlom desetljeću.

Carla Bruni je 2002. godine objavila debitantski album "Quelqu'un m'a dit", s kojeg je nekoliko pjesama iskorišteno u marketinške svrhe, a nekolicina ih se pojavila i na filmu. Album je prodan u više od milijun primjeraka, a 40-godišnja zvijezda počela je dobivati komplimente od glazbenih kritičara koji su je svojedobno nazvali "francuskom Norah Jones".

Otad je gostovala na brojnim projektima poznatijih kolega, a početkom prošle godine izdala je album "No Promises" s obradama pjesama poznatih svjetskih književnika. Uspjesi u Francuskoj, ali i većem dijelu Europe stavljaju je u vrh liste najuspješnijih europskih kantautorica, iako se kao uspješna pjevačica u medijima do danas nije uspjela isprofilirati.

Godine 1997. Carla je napustila svijet mode i spektakularno najavila snimanje debitantskog albuma, no njezinu najavu u medijima su potisnula zbivanja na privatnom planu, točnije, navodne romanse s brojnim zvijezdama, kao što su Eric Clapton, Mick Jagger, pa čak i mogul Donald Trump. Slično joj se događa i danas - nedavno je najavila izlazak novog albuma, no novinari su se na toj temi zadržali jedva nekoliko minuta. Što je ručala sa Sarkozyjem i koliko vrijedi njezin zaručnički prsten i dalje su kudikamo zanimljiviji detalji iz njezinog života.

D.K.

Pročitajte više