VIDEO Charles izgubio živce u dvorcu: "Svaki prokleti put"

Screenshot: NBC News/YouTube

KRALJ CHARLES ponovno se naljutio na olovku.

Charles je s kraljicom, suprugom Camillom, prisustvovao prijemu u dvorcu Hillsborough u Sjevernoj Irskoj, gdje se susreo s članovima skupštine Sjeverne Irske.

Tijekom ceremonije potpisivanja knjige, pred kraj posjeta, Charles je shvatio da je isprva napisao pogrešan datum, a potom se požalio na olovku koju je koristio. Naljutio se jer je iz olovke curila tinta, a Camilla je komentirala da "curi posvuda". 

Olovka je brzo zamijenjena

Nakon njezine pritužbe kraljevski pomoćnik brzo je dotrčao te maknuo olovku koja je curila.

"Ne mogu podnijeti ovu prokletu stvar", rekao je Charles dok je maramicom brisao tintu s ruku te dodao da se ovo događa "svaki prokleti put". 

Komentara na ovaj video je mnogo.

"Već mu je dosta", "Ne mogu ni zamisliti koliko je pod stresom zbog ovoga", "Olovke i držač olovki ne igraju u timu s kraljem", "Smiri se, smiri se, čovječe", "Ova olovka će sutra biti prognana", neki su od komentara.

Ovo nije prvi put da su ga naljutile olovke

Charles je i prije nekoliko dana imao nesuglasice s olovkama. Tijekom ceremonije na kojoj je Charles III. proglašen novim britanskim monarhom, a ljudi su je mogli gledati uživo u televizijskom prijenosu, mnogim je gledateljima zapeo za oko jedan detalj.

Charles je kao dio procedure potpisivao dokumente, no u jednom je trenu shvatio da na stolu, pored velikih deklaracija i tinte, nema dovoljno mjesta.

U tom je trenutku gurnuo kutijicu s nalivperima na stranu te oštro pogledao službenika, a prizor iziritiranog Charlesa nije prošao nezapaženo. Brzo se pojavila ruka koja je kutijicu sklonila, da bi ona kasnije bila vraćena zbog Williamovog potpisivanja. William ju je bez ljutnje, dok je potpisivao dokument, odložio na drugi papir.

"Zašto je Charles napravio tako čudnu gestu kad je tražio da se makne kutijica s nalivperima? Zašto ju samo nije dodao nekome i rekao: 'Možete li ovo maknuti, molim vas?' Kad cijeli život imaš sluge, onda se ovako ponašaš", napisala je jedna korisnica na Twitteru.

Pročitajte više