Video - Duje iz HTZ-a kao stand-up komičar: "Ma bio je fenomenalan!"

NATJECATELJ glazbenog showa Hrvatska traži zvijezdu Duje Stanišić sinoć je odradio svoj prvi nastup pred publikom u ulozi stand-up komičara. Kao gost Ivana Šarića, voditelja HTZ-a koji je dio stalne postave Studija smijeha iz zagrebačkog MMC studija gdje se stand-up komedija gleda i sluša svakoga četvrtka, Duje je oduševio publiku, a posebno svoje prijatelje i konkurente iz HTZ kuće.

U gotovo dvosatnom programu punom šala, fora i dosjetki bez ikakve cenzure, sinoć su u prepunom MMC studiju svojim programom publiku zabavljali Marina Orsag, Aleks Curać Šarić, Goran Furjan, Vlatko Štampar, Tihomir Paravina i Ivan Šarić. Duje je vrući mikrofon držao tek nekoliko minuta, no i to je bilo dovoljno za veliki pljesak publike.

"Ma bilo je super, pola sata smijeha s Ivanom Šarićem. A meni je moj osjećaj na mom nastupu bio totalno čudan. Inače sam navikao nekako kroz konverzaciju valjati fore, ali ovo je skroz drugačije. Popneš se na pozornicu i gore si skroz sam. Trebao sam prvo jedno doći ovdje i pogledati kako to izgleda, a ne samo banuti s improvizacijom, onda bi to bilo puno bolje. Ja nisam ništa unaprijed pripremao, iako mi je Šarić rekao da pripremim tri fore, pa da se oko njih vrtim. Ako zablokiraš na jednoj, zezneš na drugoj, vratiš se na treću pa oko nje nešto napraviš", rekao je Duje nakon nastupa.

"Mislio sam da će to biti pomor, ali na kraju sam ponosan na Duju"

Njegov domaći Ivan Šarić, koji se već godinama bavi stand-upom, sinoć je pokazao malo drugačije i puno žešće lice nego na televiziji. "Ovo je klupska scena. Ovo je moj posao, a RTL mi je super gaža, i baš sam im zahvalan na tome. Ali stand up  je ono čime ću se baviti još 110 godina, živim od toga, barem se trudim", rekao je Šarić, koji je debitantskim nastupom svoga gosta bio jako zadovoljan: "Iskreno, ja sam očekivao pomor, ali bio je super. Za prvi put je bio jako dobar. Znam da se nije pripremao, jer takav je Duje što se tiče zabavljanja. Težak je to posao, netko može biti šaljiv u ekipi, a na pozornici može umrijeti, ali Duje je pokazao da može to izvesti. Jako sam ponosan na njega".

"Sa mnom je malo pretjerao, ali nisam se uvrijedila"

Dujin nastup oduševio je i ostale kandidate HTZ-a. U svojoj je točki pomalo "zapikirao" na Kim Verson, zafrkavajući je kako po HTZ kući stalno slijedi Vilibalda kao da mu je sjena ili drugi on, no Kim se na njegove fore nije uvrijedila."Bilo je super, odlično, Duje pogotovo. Nisam mu zamjerila što se baš mene uhvatio, to je zezancija, samo što je malo pretjerao, nije to baš tako, ima mene svugdje po kući, no on je morao nešto smisliti. Ne znam što je time htio reći, ma samo se zafrkavao."

"Ponosna sam na našeg Ivana Šarića jer ih je sve tamo pomeo. A ponosna sam i na Duju, bio je super, za prvi put. Nije bio nervozan, nije bilo treme. Možda samo malo, jer ipak je to nova publika, treba se prilagoditi, no to se na njemu nije vidjelo", rekla je Maja dodajući kako se nakon komedije natjecatelji vraćaju ravno u kuću. "Ne idemo nikuda dalje u noćni provod, sutra je live emisija, idemo oprati zube, `splahnut noge` i na spavanje, ujutro je rano buđenje".

 Baš kao i ostalima, i Jurici i Petru stand-up se jako dopao. "Ma bilo mi je fenomenalno Ovo mi je prvi put na nekom stand-up nastupu i volio bih to ponoviti. Sebe ne mogu nikako zamisliti u takvoj ulozi, uopće se ne vidim na takvoj pozornici. Duje je bio fenomenalan, skidam mu šešir, fenomenalno se snašao s obzirom da mu je prvi put", kaže kauboj Jurica.

Petar je bio stalna meta pošalica

Ostali komičari te večeri u svojim su se nastupima često "lovili" Petra i nedavnih govorkanja o njegovoj seksualnoj orijentaciji, tako da je puno fora padalo na taj račun. "Ma ja prihvaćam sve te zezancije, to je šou. Naravno da su se za mene zakvačili kad je sad u posljednje vrijeme bilo puno priča oko toga jesam li straight, ali ja sam to super prihvatio. A stand-up mi je bio predobar, nisam nikad prije bio, jako mi se svidjelo, sigurno ću sada dolaziti češće. Duje je bio fenomenalan, ali nisam ni sumnjao u njega, on je takav tip. Sebe ne mogu zamisliti tako na pozornici, ne vjerujem da bi se mogao izvući tako s nekim forama", kaže Petar.

"Poželjeli smo RTL-u dobrodošlicu u pakao!"

Voditeljica večeri smijeha u MMC studiju, stand-up komičarka Marina Orsag također nije štedjela natjecatelje, no drago joj je što su oni to dobro prihvatili. "Nismo mogli ignorirati činjenicu da su ovdje. Rekla nam je ekipa s RTL-a kada su dolazili da budemo blagi, ali nama je to samo dalo još dodatni poticaj, da im bude `Dobro došli u pakao`. Ali drago mi je što su svi to tako dobro prihvatili i što se znaju šaliti na vlastiti račun", kaže Marina.

Ipak, Marini je žao što je stand-up inače premalo eksponiran: Da nije Šarić to napravio, ne bi došli novinari. Ma, malo je žalosno što jedan Duje mora doći ovdje kako bi se netko sjetio da mi postojimo već šest godina i da se trudimo raditi ovaj posao. A naravno da će nam promocija dobro doći. Trenutno se od stand-upa više preživljava, nego živi. Ipak, imamo sad dosta gaži, i po Sloveniji, tamo nam je ipak malo bolja karijera nego ovdje. No, ako će svakog puta dvorana biti puna kao danas, možda će se i moći živjeti od toga. No, to je scena koja raste i koja će još rasti.

Večeras od 20 sati gledajte live emisiju u kojoj će iz showa ispasti još jedan od kandidata, a više o kandidatima i showu čitajte na njihovom službenom blogu www.hrvatska-trazi-zvijezdu.bloger.hr.

Pročitajte više