Video: Maya nam je otkrio kako je nastao njegov hit "Stereo Love"

EDWARD MAYA mladi je rumunjski DJ i producent. Ovaj 25-godišnji glazbenik osvojio je svijet svojim hitom "Stereo love", koji je napravio s Vikom Jigulinom, ruskom izvođačicom. Ruskinja je vokal na svim njegovim hitovima. Sinoć je na zagrebačkom Jarunu održao koncert, a oduševljena publika pokazala je koliko obožava Edwarda te poznaje njegov rad. Trenutno hara ljestvicama sa hitom "Desert Rain", a ne sumnjamo da ga očekuje još puno uspjeha. Maya je u intervjuu za Index otkrio kako je nastao hit koji ga je svjetski proslavio te kada je odlučio da će postati glazbenik.

Predivna Hrvatska obala i žene

"Ovo mi je drugi put da sam u Hrvatskoj, sviđaju mi se ljudi, publika je sjajna, a u koncertu sam uživao. Hrvatska obala je sjajna, more je jako plavo, mislim da ću sljedeći put ovdje odmarati. Hrvatice su predivne žene, zaista", ispričao nam je Maya. "Ambicija mi je sada izdati novi hit singl, jako sam opušten kada je karijera u pitanju. Rumunjska glazbena scena je zaista sve popularnija, mislim da svi pokušavamo napraviti dobru glazbu koja dolazi iz duše", nadodao je kada smo ga upitali da nam objasni zašto je rumunjska glazba, poglavito house scena, sve popularnija u svijetu.

"Glazbenik sam odlučio postati s pet godina, pokušavam donijeti nešto novo"

"Glazbenik sam odlučio postati sa pet godina, bilo je to normalno jer mi je djed bio glazbenik. Korak po korak postao sam ono što sam danas. Nije mi neobična svjetska slava, imam odlične prijatelje. 15 godina sam se glazbeno obrazovao, postajem umjetnik svakog dana sve više. Sviđaju mi se stari glazbenici, Sting primjerice, no pokušavam donijeti nešto novo, za umjetnike koji će tek doći", rekao nam je simpatični Edward. "Glazba dolazi iz duše, svaki novi glazbenik treba pokušati naći glazbu iznutra".

"Stereo love" je nastala u jednoj zimskoj noći

"Stereo love je pjesma napravljena s Vigom, stvorena je jedne zimske noći, nisam previše razmišljao. Bila je to jednostavna pjesma koja je došla iz naše duše, a ludilo se dogodilo poslije", rekao je, a objasnio kako je pjesma popularna jer priča o iskrenoj ljubavi. "Moj ljubavni život je moj klupski život. Sad sam posvećen svojim fanovima, svaki dan nastojim raditi na glazbi, završiti album, a nakon toga ću razmišljati ozbiljnije", rekao je Maya.

"Imam privilegiju da trenutno mogu surađivati s bilo kojim izvođačem"

"Ne znam koliko možemo reći da ću izdati studijski album, kad to kažemo, mislimo na vrijeme koje provodimo u studiju, a ja sam stalno na putu te želim izdavati samo posebne pjesme. Sada mi je u planu objaviti lijepu pjesmu, hit. Završit ću četvrti singl, a onda i album", ispričao je Rumunj o svojim planovima. "Imam privilegiju da danas mogu surađivati sa bilo kojim izvođačem. Moram izabrati i vidjeti koji mi je sljedeći korak. Vidjet ćemo", zaključio je razgovor Edward, kojem se smiješi blistava budućnost. Osim hitova koje niže, pokazao je sinoć i da nema taštinu svjetske zvijezde, a svoje fanove zaista obožava te ih je više puta pozdravio, a poslije nastupa se s njima i fotografirao. 

Pročitajte više