VIDEO EKSKLUZIVA S ADVENTA Jeli smo pileće želuce i pili Staljinova muda

Foto: Index

Video: Dario Dalmacija/Index

JELI smo pileće želuce i pili Staljinova muda. Davili se u šrilankanskom začinjenom složencu i gruzijskom punjenom krumpiru.


Eksali brazilske rakije od lješnjaka i gutali Christmas burgere sa suhim šljivama odležanim u portu.

Sve ovo samo je djelić onoga što smo trpali u sebe radi vas i što je zabilježeno u našoj video-reportaži.


Točno tako, cijelu ovu gastronomsku adventsku čaroliju prošli smo kako bismo vama pokušali dočarati one malo drugačije i manje poznate prehrambene i napitničke draži "najboljeg adventa u galaksiji".

Moramo naglasiti da smo sve konzumirano i platili, da ne bi slučajno pomislili kako smo ne samo žderali i lokali birane delicije do mile volje, nego i još s time bili čašćeni. O, ne, ne, vođeni kredom našeg gastronomskog gurua, odbijali smo recenzirati jela koja nam nisu htjeli naplatiti.

Nemojte misliti NI da je pri tome sve bilo savršeno, daleko od toga. Nisu baš sva jela i pića koja smo kušali i kusali remek-djela, a još je manje sjajno u istu noć prostajati po pet sati na minus 5 i u sebe sasuti toliko toga a ne povratiti i još pri tome biti trezven za dati vam naš sud i recenziju i trijezan za vratiti se doma.

Ali, sve za umjetnost i dostojno predstavljanje "najboljeg adventa na svijetu".

Moramo vam priznati da do ovog pothvata nismo bili pretjerani ljubitelji adventskog kiča i dernečenja, ali večeri i noći provedene u ledeno hladnim, ali i očaravajuće čarobnim zagrebačkim adventskim noćima, smekšala su i naša cinična srca, u koja se uvukao ne samo duh Božića, nego i adventa, te tamo pojedenih i popijenih specijaliteta.

Tko zna, možda smo se preobratili jer smo putem susreli našeg Božićnog anđela Tibora, koji nas je oplemenio društvom i pričom, naučio nas klizati i onda jednostavno nestao, točnije otplesao u čarobnu zagrebačku adventsku noć....

Pročitajte više