Video - Ispala Barbara, u finalu Zoki i Bojan: Tony pričao viceve, a Fox gledao curicama gaćice

PRVIM finalistom showa Hrvatska traži zvijezdu proglašen je Bojan Jambrošić kojem su od sreće potekle suze. Večeras je "posebno bljesnuo", kako je to rekla voditeljica Antonija Blaće, a to se odrazilo i na veliki skok u broju telefonskih glasova gledatelja koji su mu odlučili dati svoju podršku. U finalu će uz Bojana pjevati i Zoran Mišić, apsolutni favorit showa od samih početaka. U vokalno jakom muškom društvu večeras je bitku izgubila plaha Barbara Dautović, čije je provlačenje iz emisije u emisiju, sve do polufinala, za mnoge bilo iznenađenje.

Troje polufinalista je u devetoj live emisiji pred publikom i žirijem kojeg čine Tony Cetinski, Jelena Radan te Goran Lisica Fox i večeras otpjevalo po tri pjesme. Gosti večeri su bili grupa Meritas, a s njima je zapjevala i Jelena. Polufinalnu emisiju je obilježila i jedna prosidba pred televizijskim kamerama.

Sara - djevojka kojoj je show promijenio život

Sara-Elena Menkovska i njen brat Filip na audiciju za show su se prijavili u Osijeku. Do Top 17 nisu stigli, ali je show Sari ipak promijenio život. U međuvremenu je uspjela na festivalu u Bugarskoj osvojiti posebnu nagradu žirija, a uz glazbu je pronašla i ljubav. Ili, kao što je njen odabranik Darus Despot rekao - on je pronašao nju - "ženu svog života". Večeras ju je, unatoč tome što su kratko u vezi, pred kamerama i zaprosio, a Sara je nakon kraćeg zamuckivanja ipak pristala.

Fox nakon Bojanovog nastupa: Ja sam isto kao i on gledao curice. Ova je imala crne gaćice, ova je imala neke svjetlije.

Kako su tema večerašnje live emisije bili "Hitovi stoljeća" Bojan Jambrošić je večer otvorio pjesmom "Imagine" Johna Lennona. Tony je pohvalio Bojanov nastup i rekao kako je dobro što je "odlučio improvizirati, da ne bude nečija kopija". "Jedan si od rijetkih koji od početka bolje zvuči na hrvatskom nego na engleskom jeziku i to je dobro jer ćeš od hrvatskog jezika i tih pjesama živjeti", komentirao je Tony. Jelena je također bila puna hvale, a Foxu se baš i nije dalo ponavljati njihove hvalospjeve: "Ja sam isto kao i on gledao curice. Ova je imala crne gaćice, ova je imala neke svjetlije", ispalio je Fox za kojeg je "pjesma bila spiritualna".

"Kao patuljak pred pisoarom si se snašao"

Druga pjesma koju je Bojan otpjevao bila je "Ostala si uvijek ista" Mate Miše Kovača. Tony se sjetio vica: "Nazove Zagorec radio postaju i zatraži pjesmu za svoju ženu koja je upravo izašla iz ludnice - `Ostala si uvijek ista`". Bojanu je rekao da je opet bio malo pogrbljen dok je pjevao: "Ne komentiram sad tvoj izgled, jer da ne izgledaš nikako ne bi ni došao do tu do kud si došao. Al kad su ti pogrbljena ramena, stisnuta ti je dijafragma. Kad se ispravno držiš, lakše ti je pjevati". Foxa je opet uhvatila "žuta minuta" pa je Bojanov nastup komentirao riječima: "Ne ću ti reći da si se snašao kao ovca na umjetnoj travi, nego ima ona druga - kao patuljak pred pisoarom si se snašao". Potom je rekao Jeleni da je dobio poruku od jednog kolege da joj opali šamarčinu.

Pjevačko iznenađenje večeri: Bojanova izvedba Bocellijeve pjesme "Time To Say Goodbye"

Najveće pjevačko iznenađenje večeri je bila Bojanova izvedba pjesme "Con te Partiro (Time To Say Goodbye)" Andree Bocellija. "Ja moram priznati, ja sam se malo zaljubila. Zašto mi već devet emisija ne znamo da on to može?", pitala je Antonija nakon Bojanovog nastupa, a Tony je ustao, zapljeskao mu i rekao mu kako je ponosan na njega. I dok je Jelena, baš kao i publika, susprezala suze, Fox je i dalje sijao bisere: "Hvala lijepo i hvala žitu kojeg su roditelji davali Titu".

"Pripremio sam ti reći da si se snašla k`o ovca na umjetnoj travi, ali ništa od toga"

Barbara Dautović otpjevala je "Sweet Dreams" Eurythmicsa. Jelena je pohvalila koreografiju koja je za nju "najbolja koju je u ovom showu vidjela". "Kad sam čuo da ćeš pjevati ovu pjesmu, pripremio sam ti reći da si se snašla k`o ovca na umjetnoj travi, ali ništa od toga - super si se snašla", rekao je Fox. "Nakon ovog što si večeras napravila možemo ti samo zaželjeti dobrodošlicu u showbiznis", bio je oduševljen Tony.

"Imaš volju, želju i ja te vidim u finalu"

"Bez tebe" Olivera Dragojevića bila je druga pjesma koju je Barbara odabrala. "Imaš volju, želju i ja te vidim u finalu", rekao je Tony. "To je jedna teška pjesma koja povezuje srce i mozak. Ovo `bez tebe` te natjera da se zamisliš. Bojim se da je pola Hrvatske sad zabrinuto zbog tog srčano-moždanog odnosa", komentirao je Fox.

Tony: Ne znam dal` imam ovlasti da večeras odlučim da nitko ne može ispasti?

Treća pjesma koju je Barbara odabrala bila je pjesma Alicije Keys "I Just Want You Close (No One)". Fox je komentirao kako se Barbara od početka showa u potpunosti promijenila. Jelena je opet pohvalila koreografiju, a Tony je komentirao: "Dobra je ta raznolikost koju smo mogli vidjeti kod polufinalista. Kao predsjednik žirija već sam dva puta iskoristio svoje ovlasti. Ne znam dal` imam ovlasti da večeras odlučim da nitko ne može ispasti? Pa valjda se skupilo nešto love od tog glasovanja da možemo financirati još jednu večer".

"Da sam u CD shopu i ne znam bi li kupio tvoj ili album Whitesnake, kako bi me uvjerio da kupim baš tvoj CD?"

Slavonski roker Zoran Mišić je kao prvu pjesmu otpjevao najveći hit rock grupe Free "All Right Now". "Da sam u CD shopu i ne znam bi li kupio tvoj ili album Whitesnake, kako bi me uvjerio da kupim baš tvoj CD?", pitao je Tony Zokija. "Mislim da svaki pjevač uz svoje uzore ima nešto svoje i to svoje treba gurati. Svatko od nas je drugačiji", odgovorio je Zoran. "E baš to sam htio čuti. Ako si autor, onda je to tvoj specifični potpis. Ako nisi, onda je to tvoja interpretacija", naveo je Tony.

"Da ne znam da je to Gibina pjesma, mislio bih da si je ti napisao"

Gibonnijeva "Ako me nosiš na duši" u Zokijevoj izvedbi oduševila je žiri. "Tvoj glas može iznijeti zahtjevan tekst. Ovo je meni jedna od najljepših pjesama koju Hrvatska ima. Da ne znam da je to Gibina pjesma, mislio bih da si je ti napisao. Ti možeš iznijeti takvu pjesmu", pohvalio ga je Tony. "Gibo je kao neki Dostojevski naše zabavne muzike", komentirao je Fox i savjetovao Zokiju da odabire pjesme poput ove, a ne da se samo rocka drži.

"Vidiš što ti se može dogoditi budeš li u tim rock vodama, da ovako pet guzičica sjekutićima nasrne na tebe"

Posljednja večerašnja pjesma u Zokijevoj izvedbi je bila "Rebel Yell" Billyja Idola. Tony mu je rekao kako je ovo pjesma koju je trebao izvesti tijekom rock večeri, a "ne onog Nenu Belana sa šeširićem". Fox se fokusirao na plesačice koje su tijekom nastupa plazile po Zokiju: "Vidiš što ti se može dogoditi budeš li u tim rock vodama, da ovako pet guzičica sjekutićima nasrne na tebe. To mene cijeli život prati. Pazi se, čuvaj zdravlje".

I.M.
Foto: Borna Čavrag

Pročitajte više