Video: Izdan novi singl Toše Proeskog, u čiju će čast maratonci trčati tri dana

U ČETVRTAK će cijela regija obilježiti godinu dana od tragične pogibije makedonskog pjevača Toše Proeskog. No njegov rad daleko je od zaboravljenog, a posthumni album koji će sadržavati sve njegove snimke s novim pjesmama na engleskom jeziku uskoro će biti objavljen. Nakon prvog singla "The Hardest Thing" izdana je i nova pjesma "My Little One". Ovu pjesmu Proeski je snimio sa svojim 11-godišnjim nećakom Kristijanom.

Snimka "My Little One" prvi je put premijerno puštena 5. listopada na stadionu u Skoplju, na koncertu u čast pokojnom glazbeniku. Kao što je onda pjesma bila popraćena na videozidu fotografijama Toše i Kristijana, tako će, navjerojatnije, biti napravljen i videospot. Pjesma, za koju je tekst i glazbu napisao Toše, a aranžman napravio Andy Wright, nekadašnji član Simply Reda, ovih se dana zavrtjela na radiostanicama u svim zemljama regije.

Crkve će biti otvorene za sve obožavatelje

Obljetnica njegove smrti obilježit će se na nekoliko mjesta. Zagrebačka crkva sv. Roka u Rokovu perivoju, iznad Britanskoga trga, bit će otvorena za sve obožavatelje koji žele zapaliti svijeću za Tošu. Njegov Fan Club postavit će dotad dvadesetak jumbo plakata po Zagrebu s porukom "Milijuni srca, jedna molitva". Dvadeset i pet maratonaca iz skopljanskog maratonskog kluba Delta u četvrtak u šest ujutro krenut će iz Nove Gradiške prema Kruševu. Trčat će, prema najavama, tri dana, a put će okončati na Tošinu grobu. U Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji u četvrtak navečer na televiziji i radiostanicama bit će prikazan prigodni program s izvacima njegovih intervjua kao i razgovora s njegovim prijateljima i suradnicima. 

Tošin život iznenada se ugasio u 26. godini života, no emocija publike i dalje je snažna. Tome svjedoči i visoko drugo mjesto na ljestvici HR TOP 20. Njegov singl "The Hardest Thing" odmah je ispod pjesme "Hipnotiziran" pokojnog Dine Dvornika, koja već dva mjeseca ne silazi s glazbenih ljestvica.

E.D.
Foto: Index

Pročitajte više