Video: Jugoslavenska ikona Suzana Mančić začinila Cobrinu promociju

U SKLOPU 10. Wella Fashion Weeka svoju monografiju predstavio je jedan od najpoznatijih hrvatskih modnih fotografa, Ivan Balić Cobra, poznat po kontroverznim modnim fotografijama koje su rušile granice starog režima komunističke Jugoslavije. Pred Cobrin objektiv stale su mnoge dame - od modne dizajnerice Leonarde Boban, Nuše Marović, Suzane Mančić (čija je naslovnica tada rasprodala Playboy) do svjetskih top modela, Naomi Campbell i Linde Evangeliste.

Cobra je "ispekao svoj zanat" fotografirajući za mnoge inozemne i domaće časopise, među kojima i za nekad popularni Start, čije su duplerice s nagim ljepoticama iz mjeseca u mjesec bile s nestrpljenjem očekivane, posebno kod muškog dijela čitatelja. Školovao se u Njemačkoj, u Muenchenu i Hamburgu, a prije nego što se prije desetak godina vratio u rodni Zagreb, živio je i radio u Rimu, gdje je svojevremeno imao i vlastiti atelje.

Na sinoćnjoj promociji uz Cobru su stale i njegove nekadašnje muze, među kojima i Leonarda Boban, koja sa Cobrom surađuje "otkad zna za sebe" (pred njegov objektiv prvi put je stala sa svega šesnaest godina), i Suzana Mančić, bivši seks simbol stare Jugoslavije, koja je prokomentirala svoje, za tadašnje vrijeme, prilično šokantno razodijevanje na stranicama Playboya. "Vrlo sam ponosna na te fotografije. Bila sam u svojoj najzrelijoj fazi, na vrhuncu ženstvenosti i pomislila sam, zašto to ne ovjekovječiti? U Srbiji sam naišla na ogromne osude, ali cijena koju sam za te fotografije platila isplatila se".

Suzana nam je otkrila i kako je na srpskim televizijama "pomalo šikaniraju", te da joj je trenutno zanimanje "voditeljica bez posla". S obzirom na to kako joj danas srpski TV moćnici povjeravaju samo najave, a ne daju joj nikakve voditeljske angažmane, Suzana se bacila u glumačke vode - dobila je ponudu za ulogu u seriji "Selo gori a baba se češlja", prema njezinim riječima, najgledanijoj seriji ikad na prostorima brdovitog Balkana.

Tekst: Vanda Voloder 
Foto: Goran Perešin
Video: Danijel Tipura

Pročitajte više