VIDEO Kako ispeći pizzu bez pećnice

Screenshot: YouTube

KAKO ispeći pizzu bez pećnice? U tavi, naravno.

Tava s poklopcem odlično zadržava i raspoređuje toplinu zbog čega je pizza fina i hrskava. S kupljenim tijestom, priprema pizze traje tek 15 minuta, a izrada je vrlo jednostavna.

Sastojci za pizzu promjera 36 cm:

- 300 g tijesta za pizzu

- 120 g šunke u ovitku

- 180 g ribanog sira

- 5 žlica kečapa

- origano

Tijesto za pizzu: 300 g oštrog pšeničnog brašna, oko 160 ml mlake vode, 20 g svježeg kvasca, pola žličice šećera, pola žlice soli

Priprema: U oštro brašno dodajte šećer, sol i svježi kvasac. Mijesite rukama dodajući mlaku vodu. Kako vam se tijesto ne bi lijepilo za ruke, po potrebi dodajte još malo brašna. Ostavite tijesto pokriveno da miruje sat vremena kako bi se udvostručio volumen.

Razvaljajte tijesto na promjer tave u kojoj ćete peći pizzu. Zagrijte je i lagano nauljite pa stavite tijesto. Pecite tijesto na jačoj vatri nekoliko minuta pa ga okrenite. Smanjite vatru i na tijesto rasporedite kečap i željene začine, šunku i sir. Poklopite tavu i pecite pizzu na umjereno jakoj vatri oko 5 minuta. Gotova je kad se sir otopi. Izvadite je iz tave i poslužite dok je vruća. Naravno, uz osnovne sastojke mogu se dodati, gljive, luk,  paprika i/li drugi prilozi po volji. Dobar tek!

Sličnu varijantu recepta možete vidjeti u videu ispod.

Pročitajte više