Video: Legendarna Joan Jett zapjevala "Cherry Bomb" s Miley Cyrus kod Oprah



U SVOJOJ posljednjoj sezoni Oprah Showa, voditeljica Oprah Winfrey gledateljima je obećala pregršt iznenađenja i nezaboravnu sezonu. Da je to zaista mislila, dokazuje i jedna od posljednjih epizoda u kojoj su gostovali Miley Cyrus i Joan Jett, legendarna glazbenica i osnivačica benda The Runaways, prvog ženskog rock benda koji je kasnije otvorio put i drugim izvođačicama te inspirirao pokret Riot Grrrl.

Miley, kao jedna od velikih obožavateljica Joan Jett, zajedno je s njom izvodila hitove "Bad Reputation", "Cherry Bomb" te "I Hate Myself". Iako nije nikako mogla parirati izvedbi koju je Joan imala sa svojom pjevačicom iz benda Cherie Currie, Miley je dala sve od sebe. U zvuku žestokog ženskog rocka uživala je i Oprah iz publike koju je kamera povremeno prikazivala kako oduševljeno pjeva "Cherry Bomb".


Popularnost legendarnog benda The Runaways pala je tijekom protekla dva desetljeća, ali interes za njihovim ponovim okupljanjem pojavio se nakon što je scenaristica i redateljica Floria Sigismondi prošle godine snimila film u kojem je Kristen Stewart glumila Joan Jett, a Dakota Fanning Cherie Currie.

Bend je zajedno svirao četiri godine, od 1975. do 1979. godine, a posebno su bile obožavane u Kini. Osim po žestokom rock zvuku, bile su poznate i po svojim, za tadašnje vrijeme ekscentričnom ponašanju. Dok je Joan nastupala u kožnim kostimima ili nosila mušku odjeću, Cherie je najčešće bila samo u donjem rublju - seksi korzetima i halterima.

Bend se raspao u proljeće 1979. godine jer je došlo do neslaganja između Joan i Lite Ford. Iako su obje htjele raditi promjene u njihovom zvuku, Joan je htjela ići prema punku dok je Lita htjela ići u heavy metal vode. Kako nisu mogle doći do sporazuma, objavile su razlaz grupe. Joan se otada više bavi pisanjem i skladanjem pjesama za druge glazbenike te ima svoju izdavačku kuću.

Pročitajte više