Video: Pogledajte novi spot grupe Vatra "Dva akrobata"

NOVI video spot grupe Vatra svojevrsna je božićna čestitka svim fanovima. Radnju novog video spota za pjesmu "Dva akrobata" redatelj Filip Filković Philatz smjestio je u svoj magični svijet inspiriran esencijom novele "Božićna priča" Charlesa Dickensa. U originalnoj priči, glavnog lika Ebenezera Scroogea posjećuju tri duha i pokazuju mu njegovu sudbinu, slamaju otvrdnuto srce i pokazuju mu prave životne vrijednosti.

"Pjesma 'Dva akrobata' je priča o balansiranju veze između dvije osobe, vjerujem da je dosta fanova očekivalo nekakve akrobate u spotu, ali mi smo to zaobišli i pokazali nešto drukčije, usudio bih se reći dublje. Zapravo točno ono o čemu pjesma i priča", ispričao nam je redatelj Filković. U njegovoj viziji popularne "Božićne priče“, depresivnog i usamljenog frontmena grupe Vatra posjećuje duh koji ga odvodi na putovanje u kojemu sagledava dijelove svojeg života iz drukčije perspektive te pokušava ispraviti ono nadolazeće. Duh mu pokazuje romantičnu prošlost, zamršenu i srcedrapajuću sadašnjost te tamnu i fatalnu budućnost u kojoj se još depresivniji i još stariji odlučuje na suicid.

Kroz cijeli video spot koji podsjeća više na kratki film nego na glazbeni video spot, pratimo dobro iskonstruiranu radnju o čovjeku koji je dobio drugu šansu u životu, radnja se međusobno nadovezuje i putuje na isti način na koji glavni protagonist prihvaća svoje pogreške te na kraju odlučuje promijeniti svoju sudbinu i krenuti novim putem. Nakon prošlogodišnjeg videa za pjesmu "Eskim“, za kojega je redatelj nominiran za nagradu Porin, Filković napominje da je ovo drugi video iz buduće trilogije Vatrinih "zimskih“ spotova.

Na video spot je utrošeno više od 2 mjeseca rada uz sve pripreme i finalnu produkciju, a naporno snimanje svih dijelova trajalo je punih 24 sata u sada već kultnom studiju Bunika Produkcije.

Video spot "Dva Akrobata" će gledatelji zasigurno toplo primiti u vrijeme nadolazećih blagdana s obzirom na univerzalnu temu čarobnog dobivanja druge životne prilike i pobjede dobroga nad lošim. Emotivni i topli happy end priče će razgaliti srca i onih najhladnijih.

Pročitajte više