VIDEO Političar Robert Borsak: Ubio sam i pojeo slona, to je moje ljudsko pravo

Foto: Twitter

AUSTRALSKI političar i parlamentarac Robert Borsak pohvalio se da je tijekom safarija u Zimbabveu ubio slona, a potom ga pojeo.

"To je moje ljudsko pravo", rekao je.

Ovaj član australske Stranke lovaca, ribara i poljoprivrednika u parlamentu New South Walesa branio je konzumiranje slonovskog mesa od, kako je on to nazvao, podmuklog rasta iskrivljene ideologije prava životinja koju po njegovom mišljenju zastupa stranka zelenih.

Ispričao je da je jeo meso slona u obliku sušene mesne prerađevine pod nazivom biltong te ga je podijelio s lokalnim stanovništvom.

"Biltong od slona je poprilično ukusan, a slonove se lovi u sklopu programa održavanja njihovog broja", rekao je Borsak i dodao je u Zimbabveu ima previše slonova.

Krivolovci svake godine u Africi ubiju više od 30.000 slonova, a neki znanstvenici predviđaju da će te životinje izumrijeti do 2020. godine, piše Huffington Post.

Ovo nije prvi put da se Borsak zalaže za lov, prošle godine je u Sydney Morning Heraldu objavio članak u kojem je branio lov, navodeći da lovci plaćaju 2550 dolara za slona te oko 5000 dolara lokalnim stanovnicima koji ih prate u lovu.

S druge strane, izvješća iz 2013. godine pokazuju da je zarada od lova zapravo mizerija u odnosu na prihod koji se može ostvariti neubijanjem slonova. Naime, prihod od turista koji dolaze na safarije procjenjuje se na vrtoglavih 1,6 milijuna dolara po slonu. 

Pročitajte više