VIDEO Prvi Hrvat koji se zarazio koronom progovorio o svom iskustvu u bolnici

Screenshot: Youtube

YOUTUBER Vid Juračić kojeg na kanalu Kvart priča prati 28 tisuća ljudi dobio je priliku intervjuirati prvog Hrvata koji se zarazio koronavirusom. 

Mladić je iz Zagreba, ima 26 godina, a u razgovoru s Vidom opisao je svoje iskustvo. Zarazio se kad je u veljači otputovao u Milano na nogometnu utakmicu, a kako u početku nije imao nikakvih simptoma, po povratku je nastavio s normalnim svakodnevnim aktivnostima: išao je na posao, na kave, bio u kinu i u posjetu djedu i baki. 

Problemi su počeli kad se, dvije večeri nakon povratka, počeo osjećati bolesno. Priznao je da mu je odmah prošlo kroz glavu da je možda riječ o koronavirusu

"Dok sam ja bio u Italiji, još nije bilo eskalacije, bila su samo dva slučaja u Rimu. Provjerio sam na internetu i vidio da nije bilo slučajeva u Milanu pa sam se opustio i zaključio da je prehlada", ispričao je.  

Za svaki slučaj nije išao na posao te se javio obiteljskoj liječnici koja ga je uputila na epidemiologa. Ubrzo je po njega došla hitna pomoć s medicinarima u kompletnom zaštitnom odijelu koji su ga odvezli u zaraznu bolnicu. Tamo su ga preuzele doktorica i liječnica koje su ga smjestile u sobu. 

"Prvo su mi izmjerili temperaturu, koja je bila 38, zatim se uzima bris iz grla i vadi se krv. Idući dan sam saznao da sam pozitivan. Osjećao sam se dobro i mislio sam da ću to u hodu preboljeti. Nije me bilo strah, ali me oprala panika jer sam bio na poslu i u kontaktu s drugim ljudima", govori.  

U bolnici je proveo 20 dana. Kaže da se fizički osjećao dobro, te da nije imao nekakvih respiratornih problema, jedino tjedan dana nije imao osjete okusa i mirisa. Koronom su se zarazili i njegova djevojka, te brat blizanac, a za njih je ispričao da su imali simptome identične njegovima. 

"Imam samo riječi hvale za organizaciju u bolnici. Ništa se nije prepuštalo slučaju. Sve je bilo jako profesionalno. Mislim da rezultati u našoj državi to i dokazuju", rekao je. 

Pročitajte više