Video: Seksi Renata Sopek se rasteže na zumbu

ZUMBA je nova vrsta aerobika koja je u svijetu postala veliki hit. Radio se o aerobiku koji je "inspiriran" latino plesovima, a kojega je osmislio plesač i koreograf Alberto Beto Perez iz Miamija. U Hrvatsku se zumba uvukla kroz Renatu Sopek i njezin skorašnji DVD te Helenu Lojan, vlasnicu licence zumbe za Hrvatsku.

Ples za muškarce i žene

"Zumba je specifičan način vježbanja koji je spoj aerobika i latino plesova za koji vam nije potreban partner. Zapravo, najveći poklonici ove vrste vježbanja su ljudi koji obožavaju latinoameričke plesove, a koji ne mogu pronaći odgovarajućeg partnera i ne mogu naći toliko vremena za uvježbavanje plesova. Dakle, upravo oni se najviše okreću zumbi", rekla nam je Renata Sopek koja će ovu vrstu plesa uskoro predstaviti na svojem novom DVD-u.

Zumba je i za dečke

Iako je zamišljen za oba spola, zumba na prvi pogled djeluje kao ples koji je više namijenjen ženama nego muškarcima, no istina je potpuno drukčija. "To nije istina. Zumba je namijenjena i dečkima, a sve ostalo su predrasude. Primjerice, najstrastveniji plesači reggaetona su upravo dečki, a to je sličan ples.

U Hrvatskoj nema toliko muškaraca koji to plešu, zato što možda ni ne znaju za tu vrstu plesa, ali oni koji su vrlo dobro upoznati s tom vrstom vježbanja već godinama ostaju privrženi raggaetonu. Siguran sam da bi ima se zumba svidjela još i više", rekao nam je Filip Kraljević Seričević, trener reggaetona.

Ples za bedra, bokove, struk i srce

U 2008. godini zumba je svoje mjesto našla u kolumnama New York Timesa, CNN-a, The Washington Posta i mnogih drugih renomiranih medija pa tako sad i Indexa. Ovaj aerobni trening svodi se zapravo na nešto jednostavnije plesne korake koje može svladati svaki početnik. Putem ovakvih vježbi razvija se gotovo svaki djelić tijela, posebno struk, bedra, bokovi, noge i srce. Oni koji se time bave, poput Sande, sestre Renate Sopek, kažu kako je kod zumbe stvar u "osjećaju sreće".

L.V.
Foto. B.Č.

Pročitajte više