Video: Severina narodnjakom spašava tragičnu emisiju

SPEKTAKULARNO najavljivani show "69", kojim HTV namjerava doskočiti konkurenciji u subotnjem prime time terminu, pokazao se kao isforsirana emisija s nejasnom koncepcijom i humorom kojeg bi se posramili i trash zabavljači u seriji "Nad lipom 35". Čak ni Severina, koju vječno pozivaju za prvu gošću ne bi li emisiji podigli gledanost, nije uspjela spasiti stvar, a svoju ljubav prema (bosanskim, ne srpskim!) narodnjacima pokazala je u pjesmi "Iznad Tešnja zora sviće".

To je to? Zuhrino očajno prenemaganje i jadni Hrvoje Kečkeš kojem je nova koncepcija nejasna baš kao i gledateljima? Zabavna emisija "69" sinoć je potpuno podbacila, a gosti, Enis Bešlagić i Severina, našli su se u nezgodnoj situaciji, pokušavajući spasiti stvar i barem malo nasmijati gledatelje.

Iako je tokom karijere često koketirala s narodnjacima ("Ajde, ajde zlato moje", "Moja štikla"), splitska zvijezda sinoć se potpuno predala istočnjačkom melosu, otpjevavši za kraj pjesmu "Iznad Tešnja zora sviće", koju je prvi put izvela na koncertu u Umagu s kolegom Sašom Lošićem Lošom. Pjesma proslavljena u bosanskom filmu "Gori vatra" ipak se neće naći na njezinom novom albumu, koji "samo što nije izišao".

HTV je prije nekoliko dana u klubu Ritz emisiju predstavio kao nešto "što dosad nije viđeno na malim ekranima", a i Zlatan Zuhrić u nekoliko je navrata izjavio kako je oduševljen cijelom ekipom, koja profesionalno i predano priprema taj zahtjevni program. Umjesto televizijskog osvježenja i "dosad neviđenog formata", dobili smo sat vremena starih fora i Zuhre u svom najlošijem izdanju, a vrijedi li u ovom slučaju ona stara "Prvi mačići se u vodu bacaju", vidjet ćemo već sljedeće subote, kad će gledatelje pokušati nasmijati sveprisutna Vlatka Pokos.

Zabavnjaci, probudite se!

Brojne promjene na HRT-u, po svemu sudeći, nisu doprinijele porastu kvalitete Zabavnog programa. Zanimljivo, urednik Aleksandar Kostadinov jedan je od rijetkih sretnika koji je zadržao uredničku fotelju nakon dolaska novog Direktora programa HTV-a Domagoja Burića, no dijapazon TV uspjeha kojima se u zadnje vrijeme može pohvaliti iznimno je skroman. Primat u zabavnim emisijama državne televizije još od prošle godine drži Mario Sedmak, urednik Kontakt programa koji je na HTV doveo "Ples sa zvijezdama", "Zvijezde pjevaju" i popularne licencne kvizove.

Ako je suditi po sinoćnjoj emisiji, Aco Kostadinov i njegovi suradnici morat će se puno više potruditi kako bi Zabavni program opravdao svoj naziv i konačno ponudio nešto gledljivo, primjereno i - suvislo.

D.K.
Foto: HRT

Pročitajte više