Video - Tony Cetinski: Strašan sam tenisač, samo Ivanišević ima bolju servu od mene

FINALE ATP-a u Umagu došao je popratiti i Tony Cetinski, koji je večer ranije održao veliki koncert "Otkrivanje strasti" u pulskoj Areni. Tony je nastupao i na otvorenju turnira i to uz pjevačku divu Montserrat Caballe, s kojom je u duetu otpjevao "Non ti scordar di me" i "Caruso". Osim na koncerte Tony se u razgovoru za Index osvrnuo i na svoje tenisko umijeće, kazao s kim bi volio glazbeno surađivati, a da dosad nije imao prilike te što je za njega idealan odmor.

Tony je osim u pjevanju odličan i u sportovima pa mu tako nedostaje svega jedan ispit da bi postao skijaški trener, a o tenisu u šali kaže: "Ja sam strašan tenisač, samo Ivanišević ima bolju servu od mene". Trenirao je tenis šest godina, ali napominje kako se ne želi "praviti važan" po tom pitanju. Kazao je kako se nada da će dogodine imati više vremena pa će i sam sudjelovati na VIP teniskom turniru koji se svake godine odigrava u sklopu umaškog ATP-a.


O koncertu "Otkrivanje strasti" kaže kako je osjećaj na bini bio čaroban, a klasičarima i glazbenim kritičarima je poručio da se puste silnih analiza: "Ne želim biti operni pjevač pa me ne morate komentirati toliko, smiješno mi je kad čitam to sve. Trudim se samo uživati, igrati se i zadržati Malog princa u sebi". Kad je riječ o Montserrat Caballe, Tony kaže kako su nastupi s takvim velikanima nešto što se nije usudio ni sanjati te kako bi mu bilo dovoljno i da se samo upoznao s njom i s Joseom Carrerasom: "I u razgovoru i druženju s njima čovjek može puno naučiti, o jednostavnosti i o tome da se čovjek treba igrati i zabavljati cijeli život, zadržati dijete u sebi i ostati normalan, na zemlji". Tony nam je kazao i kako se nada da će uskoro ostvariti glazbenu suradnju s Placidom Domingom.

Odmora za Tonyja tijekom radnog ljeta nema. Čekaju ga brojni nastupi diljem obale pa će za odmor s obitelji tek povremeno uhvatiti koji slobodan dan. Pitali smo ga i kako za njega izgleda idealan godišnji odmor: "Već je kad isključiš mobitel idealan odmor za mene. Ne tažim puno. Ne tražim neke palme, kokos ili ne znam što, samo mir i tišinu". Često putuje, a u autu svira sve osim njegovih vlastitih pjesama, jer "ne može uživati u samom sebi" i odmah u pjesmama počne tražiti što se moglo napraviti bolje. Na play listi nema ni turbofolka: "Uz najbolju volju ja to ne mogu slušati".

Pročitajte više