VIDEO Ugradila umjetne grudi pa ih zbog "užasnih nuspojava" morala izvaditi

Screenshot: Youtube

NAOMI MACARTHUR tvrdi da je nakon operacije povećanja grudi počela patiti od užasnih simptoma poput bolova u trbuhu, krvavih očiju i kroničnog umora. 

"Sve je počelo 2014. kad sam ugradila umjetne grudi. Pisala bih i bilo bi mi preteško držati olovku. Podnijela sam velik bol i patnju, a svi su mi liječnici govorili da to nema veze s implantatima", ispričala je za BBC. 

Tek četiri godine nakon operacije otkrila je da deseci tisuća žena diljem svijeta pate od istog problema koji se neslužbeno naziva "bolešću grudnih implantanata". Nakon toga se podvrgnula novoj operaciji kako bi joj izvadili implantante, a tvrdi da su simptomi nestali čim je to učinila. 

"Bolest grudnih implantanata" još nema službenu dijagnozu, no navodno mnoge žene tvrde da su imale slične simptome koji su prestali nakon što su izvadile implantante. 

"Zasad se ne zna puno o 'bolesti grudnih implantanata'. Nije dokazano da silikoni uzrokuju štetu tijelu ili da su uzrok ovih simptoma, no nema puno studija koje su se bavile ovim fenomenom", za BBC je rekla plastična kirurginja Nora Nugent. 

Pročitajte više