Video: Uoči zagrebačkog aeromitinga s Indexom na modrom nebu iznad Zagreba

UOČI proslave 100. godišnjice zrakoplovstva u Hrvatskoj jučer su se u organizaciji Aerokluba Zagreb na sportskom aerodromu Lučko rijetki sretnici imali prilike okušati u skokovima padobranom ili pak uživati u panoramskom letu iznad Zagreba. Indexova redakcija imala je čast da je među oblake odveze dama koja se i više nego dobro snalazi u ovom "muškom poslu", najbolja hrvatska sportska pilotkinja Klementina Vučković.

Za tom su profesionalnom pilotkinjom na stotine sati letenja i godine vožnje po nebeskim prostranstvima, ali ljubav prema tom poslu i dalje ne jenjava. Nakon cjelodnevnog uzlijetanja na panoramske letove i slijetanja na aerodrom Lučko, Indexovu ekipu dočekala je s osmjehom na licu, spremna nam objasniti što je sve potrebno da bi ste vinuli zrakoplov nebu pod oblake. Iako je prije upravljala i velikim zrakoplovima, Klementina o sportskom letenju iskreno kaže: "Meni veličina nije bitna, bitno mi je samo da letim".

S obzirom da su pilotkinje u manjini u tom pomalo muškom svijetu, Klementina priznaje kako je dečki često zafrkavaju, ali ne ostaje ni ona njima dužna. "Gutaš mi prašinu cijeli dan", poručila je veselo kolegi pilotu koji je tijekom dana slijetao za njom na aerodrom, a potom nam u šali kazala: "Zafrkavanja uvijek ima, ali rekla sam im već da ću ih pribiti na stup srama". Dečki naime imaju taj peh da im je upravo ova šarmantna i sposobna dama - šefica!

Podsjetimo, 100. godišnjica zrakoplovstva obilježit će se velikim aeromitingom 28. kolovoza na aerodromu Lučko. Očekuje vas prvi let Penkalinog aviona nakon 100 godina, kao i prvi Air Race u Hrvatskoj na kojem će se međusobno utrkivati vojni i civilni avioni. Za kraj će vas podići veliki Open Air koncert na kojem će nastupiti S3NGS, TRN, Majke, Zadruga, Kino klub, Cinkuši i Pips, Chips & Videoclips.

Pročitajte više