VIDEO Vadite novčanike, ovo će vas dovesti do prosjačkog štapa

Foto: Press

I OVE godine gameri iz svih krajeva svijeta sjatili su se na sajmu video igara E3 (Electronic Entertainment Expo) u Los Angelese gdje se svake godine okuplja krema industrije kako bi predstavili najveće naslove koji bi se trebali pojaviti ove i iduće godine.

Nažalost, fanovi nisu imali prilike vidjeti dva izuzetno očekivana naslova, Naughty Dogov "The Last of Us 2" i Rockstarov "Red Dead Redemption 2", ali to ne znači da se bilo tko osjećao zakinuto.

Odličnih igara je gomila i sve ukazuje na to da ni ostatak 2017. neće biti blag prema našim džepovima, a da ne bismo previše odugovlačili, izabrali smo neke od najzapaženijih ovogodišnjih naslova.

Anthem

Od ekipe koja nam je odnijela neke od najboljih RPG-ova (Mass Effect i Dragon Age) stiže njihov noi IP čija je radnja smještena u mističnom postapokaliptičnom svijetu.

Assassin's Creed: Origins

Još od "Black Flaga" nismo imali naslov koji je izgledao kao osjetan odmak od klasičnih naslova u franšizi. Ovo je naslov koji budi nadu da ćemo ovog puta zaigrati nešto svježe. Radnja je smještena u starom Egiptu, a vodimo Bayeka čija je misija zaštiti ljude od stranih i domaćih prijetnji.

Battlefield 1: In the Name of the Tsar

BF One bio je odličan, a ova ekspanzija sve je ono što smo htjeli. Dakle, još malo te BF divote u koju smo se zaljubili.

Call of Duty: WWII

Franšiza se vraća korijenima i to je dobro. Nakon što smo vidjeli trailer i pošteno se nabrusili, došlo je vrijeme da bacimo pogled i na multiplayer.

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy

Stari platformer vraća se u novom ruhu. Voljeli ste ga? Voljet ćete ga još više jer izgleda bolje nego ikad.

Days Gone

Isprva je smrdio na kopiju "The Last of Us". Nešto kasnije shvatili smo da i djeluje kao kopija TLOU. Ono što smo naučili iz najnovijeg gameplay trailera jest da ovo i dalje izgleda kao kopija TLOU, ali izgleda tako prokleto zabavno. Definitivno jedna od Sonyjevih zanimljivijih ekskluziva.

Destiny 2

Nastavak Bungiejevog hita razveselit će sve fanove jedinice, a u kratkim crtama, ponovno se borite protiv osvajačke sile i pokušavate obraniti solarni sustav. Izgleda odlično, a pojavit će se i na PC-ju.

Detroit: Become Human

Fanovi "Heavy Raina" i "Two Soulsa" znaju što mogu očekivati - izvrsnu grafiku i fantastično napisanu priču. Već smo ranije imali prilike upoznati se s pričom, a ni ovaj nas trailer nije razočarao. Štoviše, ovaj se naslov željno iščekuje.

Dishonored: Death of the Outsider

Standalone ekspanzija stavlja vas u ulogu Meagan Foster, a odlično stealth napucavanje izgleda fantastično. Doduše, ništa manje nismo ni očekivali jer oba nastavka bila su odlična.

Doom VFR

Htjeli ste VR verziju Dooma? Evo je.

Fallout 4 VR

Htjeli ste VR verziju Fallouta 4? Evo i nje.

Far Cry 5

Far Cry serijal nije se značajno mijenjao tijekom godina, a izuzmemo li "Primal", od samog početka igramo jednu te istu igru smještenu u drugom dijelu svijeta. Ovog puta kokat ćete vjerske fanatike u ruralnom dijelu SAD-a.

FIFA 18

Iako se neki s tim nikako ne bi složili, FIFA je odavno prešišala PES, a novi nastavak djeluje opako. I sudeći prema traileru, čini se da ima i odličan soundtrack.

Forza Motorsport 7

Ako volite auto trke, ove godine imate se čemu veseliti jer naslova je gro, a popularna franšiza dobila je najnoviji nastavak koji izgleda odlično i pruža vam mogućnost da se provozate u više od 700 jurilica.

God of War

Treba li nam stvarno još jedan trailer da se nabrusite na jednu od najiščekivanijih igara godine? Ekipa iz Sonyja vjeruje da treba, a da stvar bude gora, igra ne izlazi do 2018.

Gran Turismo Sport

Ova fotorealistična utrka oduvijek je postavljala standarde, a ovo je njezin debi na Playstationu 4. Osim vizualnih poboljšanja, tu je i mogućnost online utrka što je, je li, očekivana pojava u 2017.

Marvel's Spider-Man

Novi film o Spider-Manu djeluje kao prvi stvarno dobar film o Spider-Manu, a čini se da isto možemo reći i za ovu gamersku verziju.

Metro: Exodus

Metro je oduvijek bio specifičan FPS, ali čak i u najboljim trenucima nije budio toliko nade kao što je to slučaj s novim trailerom koji izgleda briljantno. Nadamo se samo da ovo nije još jedan slučaj u kojem nas proizvođači nabrijavaju u traileru da bi na kraju dobili igru koja nimalo ne izgleda kao ono što smo vidjeli.

Metroid: Samus Returns

Ako ste 1991. imali Game Boy, vjerojatno se sjećate naslova "Metroid 2: Return of Samus". Uglavnom, ovo nastavak i vjerojatno pretpostavljate da izgleda puno bolje.

Middle-earth: Shadow of War

Prvi ste Middle-earth ili voljeli ili prezirali. Ako pripadate prvoj skupini, uživat ćete u svijetu koji je još veći i otvoreniji, a ako ste hejter, naslov ćete zaobići u širokom luku.

Need for Speed: Payback

Iako iz EA poručuju da ćemo ovog puta moći sudjelovati u pljačkama, borbama i upravljati s čak tri različita lika, Need for Speed i dalje izgleda kao klasični NFS naslov koji ovog puta izgleda malo bolje. Ukratko, fanovi će biti oduševljeni.

South Park: The Fractured But Whole

Klasične D&D elemente iz jedinice zamijenili su super junaci, a ekipa iz South Parka uspjela je stvoriti legitimno kvalitetan i zabavan RPG koji će ovog puta vjerojatno biti još bolji. Ako ne, barem ćemo dobiti super dugu epizodu omiljene animirane serije.

Star Wars Battlefront II

Prvi Battlefront izgledao je odlično i bio neopisivo dosadan. Nadamo se da je EA ovog puta naučio na greškama i napravio igru u kojoj ćemo zaista uživati. Najavljeno je da će mape, modovi i likovi biti besplatni, ali i da će postojati mikrotransakcije.

State of Decay 2

Od svih survival naslova ovaj najviše obećava, a budući da je jedinica dobila solidne ocjene, nadamo se da će svi nedostaci biti ispravljeni u nastavku.

The Evil Within 2

Nastavak horor igre iz 2014. izgleda poremećeno i čini se da bi se moglo raditi o odličnoj igri, a manje nismo ni očekivali od studija Shinjija Mikamija koji nam je dao Resident Evil.

Uncharted: The Lost Legacy

Nije "Last of Us 2", ali izgleda odlično. Standalone poglavlje Uncharted serijala već neko vrijeme privlači pažnju fanova Naughty Dogove franšize. Ovog puta imat ćete prilike zaigrati kao Chloe Frazer koja u društvu Nadine Ross ponovno pokušava pronaći, pogađate, blago.

Wolfenstein II: The New Colossus

New Order je pokazao da interes za ovom prastarom franšizom još uvijek postoji. Štoviše, radilo se o prilično dobroj pucačini koja je na momente čak i djelovala svježe. Trailer izgleda obećavajuće, a u novom ćemo nastavku ponovno harati Amerikom u paralelnoj stvarnosti u kojoj su u Drugom svjetskom ratu pobijedili nacisti.

Pročitajte više