Video vjeverice koja brani bebe od kobre mnoge ostavio bez daha

Screenshot: YouTube

KAD SU bebe u opasnosti, mame su spremne riskirati sve kako bi ih zaštitile. Na snimci koju je zabilježio vodič safarija u parku Mata Mata u južnoafričkoj pustinji Kalahari vidi se vjeverica koja je riskirala život kako bi spriječila kobru da se približi njezinoj mladunčadi.

"Nismo mogli vjerovati svojim očima kad se taj prizor odvijao pred nama, a nakon što smo se u početku bojali za vjevericu, ostali smo zadivljeni njezinom hrabrošću i brzinom te načinom na koji je iritirala smrtonosnu zmiju", rekao je Dave Pusey (41) koji je snimio video.

Pusey je dodao kako godinama vodi turističke ture, no da nikad nije svjedočio sličnoj sceni. "Čekali smo da završi fascinantna priča i nakon otprilike pola sata zmija se povukla u neko grmlje i na kraju pronašla rupu u koju je mogla ući. Ženka vjeverice se zatim opustila i nastavila se baviti svojim poslom. Najvjerojatnije je vjeverica imala mladunčad u blizini i samo je htjela da se kobra makne s tog područja."

"Vjeverica koristi svoj rep poput matadora", primijetili su mnogi. "Vjeverica je bila toliko uvjerena u svoju pobjedu da je već počela kopati grob zmiji", šalili su se drugi ispod snimke, koju je pogledalo više od pola milijuna ljudi otkako je objavljena početkom mjeseca.

 

Pročitajte više