Vijest pogodila Splićane: "Redatelj Žare Batinović bori se za život"

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

SPLITSKI redatelj glazbenih spotova Žare Batinović, koji je u svojoj karijeri režirao spotove za najveća imena na domaćoj sceni, poput Severine, Gibonnija, Olivera, TBF-a, Parnog Valjka, Daleke obale i Nene Belana, trenutačno se nalazi u bolnici u Splitu gdje se bore za njegov život, tvrdi splitski skladatelj Ernest Pelaić.

"Upravo sam razgovarao s dežurnim liječnikom na Intenzivnoj jedinici KBC-a u Splitu. Moj prijatelj Žarko Batinović nije dobro. Po riječima liječnika nalazi se u ozbiljnoj situaciji, životno je ugrožen, na aparatima i bez svijesti. Uzroci su mnogi... Trenutno mu u disanju pomažu aparati. Bili smo dugi niz godina u svakodnevnom kontaktu i znam što bi on sada želio. Želio bi cirkus... Isti onakav kakav je godinama javno radio", započeo je Pelaić svoju objavu na Instagramu.

"Jedan je od onih, ako Bog tako bude htio, bez kojih će Split izgubiti još jednog velikana, i ovako već osiromašen bit će siromašniji za još jednog genijalca. Kada kažem tu riječ 'genijalac' onda uistinu zapravo tako i mislim", dodao je skladatelj.

"Znam da bi mi ostavio i dao tu slobodu da kroz pisanu riječ o njemu sve slobodno govorim. Tako će i biti, bez dlake na jeziku i istinom koju smo nas dvoje znali o mnogočemu, a koja se nije javno izgovarala nikada, puno naših malih tajni. Hvala svima onima koji su mu pomagali i nadam se da će naš Žare dobiti i ovu životnu bitku, mada po riječima liječnika vrlo teško. Žare moj... I sada i zauvijek sam uz tebe", zaključio je.

Pročitajte više