Viktor je pobjednik Hell's Kitchena

Foto: Press

Finalisti Vehid i Viktor veliko finale započeli su na predivnoj Korčuli, gdje ih je dočekao chef Gretić koji ih je poveo do njihova domaćina Marka Gajskog, glavnog chefa restorana Lešić Dimitri, koji krasi Michelinova zvjezdica.

"Čestitam na ulasku u finale! Ovaj vaš izazov nema samo natjecateljsku težinu pobjede. Nudi vam i mogućnost zaposlenja u našem restoranu. To je ujedno i velika odgovornost, velika čast... Dajte sve od sebe“, poručio je oduševljenim finalistima chef Gajski pa im objasnio i prvi dio velikog finalnog izazova. "Danas ćete raditi s mojim najdražim namirnicama - svježom ribom, svježe ubranim namirnicama i sezonskim namirnicama. Očekivanja moja su velika“, kazao je.

Za kreaciju svog tanjura finalisti su imali 60 minuta pa su se brzo bacili na posao, no rivalstva nije bilo, međusobno su si pomagali i savjetovali se.

Stiglo je vrijeme za kušanje, a chefovi nisu mogli sakriti svoje zadovoljstvo jelima. Vehid se odlučio za kremu od cvjetače, salatu od baby špinata, toplu marinadu od korčulanskog limuna i malo domaće kvasine te tradicionalni ragu od sipa. Viktor je pripremio grdobinu - poširani obrazi u temeljcu te rep konfitiran u maslacu sa začinskim biljem. Prilog je mladi bob kuhan u svome soku, sotirana blitva te čips od blitve.

Prednost imao Vehid

No samo je jedan od njih mogao pobijediti u izazovu pa su presudili detalji. Malu prednost u glavnom finalnom izazovu dobio je - Vehid.

Finale ne bi bilo finale bez povratka u studio i prepoznatljive crvene i plave kuhinje. Pobjednik se tražio nakon autorske večere za goste u pet sljedova, a Vehid i Viktor postali su chefovi svojih kuhinja, a pridružili su im se bivši kandidati.

Finalisti su chefu Gretiću predstavili svoje autorske jelovnike na kojima su se, između ostalih, našli i guščja jetra, romb, zubatac, jelen, hobotnica, grdobina, janjeći kotlet...

Pobjednik izazova s Korčule, Vehid, imao je prednost u glavnom izazovu i odabiru. Prvi je odabrao da bi volio kuhati u crvenoj kuhinji sa sous cheficom Ivanom, a u svoj tim pozvao je Dominika, Roka K., Roka Ć., Chiaru i Eminu. Viktor je kuhao u plavoj kuhinji sa sous chefom Ivanom, a u brigadi ima Domagoja, Maura, Luciju, Nikolu i Marka. 

Pobjednik Viktor

"Došli ste kao formirani kuhari, ali ste to sve digli na potpuno drugi nivo, čestitam! Pobjednik može biti samo jedan, a osvaja 30.000 eura, trofej, ručno rađeni japanski nož i mogućnost rada u restoranu LD s Michelinovom zvjezdicom", rekao im je na kraju Gretić.

Nakon sekundi iščekivanja, odlučeno je - pobjednik prve sezone 'Hell's Kitchena' je Viktor Vercoustre. Viktor nije mogao sakriti sreću i šok, a ostali su mu potrčali u zagrljaj.

"Trebalo mi je to u životu, malo sam stagnirao, volim ići u nešto i dati sve od sebe. Ovaj trofej mi znači jako puno, sav trud koji sam unio od svoje 15. godine kad sam počeo u restoranima, kad nemaš slobodnog dana, kad radiš sezone, 12-15 sati dnevno - danas se sve to isplatilo, vratilo! Nezaboravno iskustvo", razdragano je poručio pobjednik Viktor za kraj dok je primao čestitke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.