Vip INmusic: Poznata lista izvođača koji će nastupiti na Radio 101 Stageu

ZAVRŠENA je lista izvođača koji će u dva dana festivala nastupiti na Radio 101 Stageu ovogodišnjeg izdanja Vip INmusic festivala. Osim već najavljenih izvođača Dreadzone i Jazzanova DJ seta, nastupiti će i Capitol A, Ras Tweed & Bass Culture, Radikal Dub Soundsystem, Eddy Ramich, Frx i drugi Radio 101 DJ-evi.

Capitol A producent je i glazbenik koji je surađivao s imenima kao što su King Britt, 4Hero, Jazzanova, The Roots and Digable Planets, a trenutno radi na izdanju za Sonar Kollektiv, label poznate berlinske producentske i DJ grupe Jazzanova koja također nastupa na Vip INmusic festivalu.

Britanac Ras Tweed je veteran iz kultnog dub-house banda Rockers Hi-Fi i dugogodišnji frontman birminghamske reggae atrakcije Overproof Soundsystem s kojom je gostovao u Zagrebu, Puli, Zadru i Splitu. Nakon odlaska iz Overproofa postao je jedan od najtraženijih europskih live MC-ja.

Radikal Dub Soundsystem paralelni je projekt hrvatskoj publici dobro poznatog Radikal Dub Kolektiva koji producira i uživo izvodi vlastitu glazbu, stilski obilježenu kao UK-steppa-dub. Glavna obilježja su dinamični miks s naglaskom na dionice bubnja i basa uz intenzivno korištenje i  manipuliranje efektima, a aktivno surađuju s drugim bendovima, producentima, soundsystemima, DJ-evima kao što su Jah free, Popaj, Ras-T-Weed, Abassi all Stars i Zion train.

V.V.

Pročitajte više